ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ BLOG

Το μεταγραφικό τρίπτυχο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Προσωπικότητα. Γεμάτες συμμετοχές. Όχι τραυματισμοί. Αυτοί είναι οι τρεις άξονες που συνοδεύουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην καλοκαιρινή μεταγραφική προεργασία. Γράφει ο Κώστας Μανωλιουδάκης.

Το μεταγραφικό τρίπτυχο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Εάν υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά στις έως τώρα κινήσεις του Παναθηναϊκού σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, αυτή είναι η μυστικότητα που παρατηρείται και ο «αιφνιδιασμός» σε σχέση με τους πραγματικούς μεταγραφικούς στόχους.

Εκεί που δεν το περίμενε κανείς ως προς τη θέση αλλά και ως προς το όνομα, έκλεισε η μεταγραφή του (δεξιού μπακ) Γιάννη Κώτσιρα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Στη συνέχεια, σε μία χρονική στιγμή που η πλειονότητα του κόσμου ανέμενε την απόκτηση αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού και χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό, επήλθε συμφωνία με τον (αμυντικό μέσο) Ρουμπέν Πέρεθ.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.622 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πλέον, δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερη έκπληξη εάν αντί για τον στόπερ, η επόμενη μεταγραφική προσθήκη του Παναθηναϊκού σχετίζεται με διαφορετική θέση.

Το παραπάνω γεγονός προσμετράται ως θετικό και φανερώνει, αν μη τι άλλο, σοβαρότητα.

Πάμε παρακάτω. Ενα δεύτερο ουσιαστικό συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο κινείται το τριφύλλι στον τομέα ενίσχυσης, αφορά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το μεταγραφικό του τρίπτυχο. Γεμάτες συμμετοχές, προσωπικότητα και… μακριά από τραυματισμούς. Αυτός είναι ο μπούσουλας, του Γιοβάνοβιτς, εκτός φυσικά από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αποτελούν φυσιολογικά κυρίαρχο πυλώνα για κάθε επιλογή του Σέρβου προπονητή.

Εχουμε και λέμε. Ο Γιάννης Κώτσιρας κατέγραψε την περασμένη αγωνιστική περίοδο 32 ματς (31 στο πρωτάθλημα). Είχε 33 συμμετοχές τη σεζόν 2019/20 (τις 30 στο πρωτάθλημα) και έπαιξε σε 36 αγώνες τη σεζόν 2018/19 (με δύο ματς Γιουρόπα Λιγκ), δίχως προβλήματα τραυματισμών.

Τον Κώτσιρα εντόπισε ο Γιοβάνοβιτς ενόσω μελετούσε το περυσινό ματς του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα για να δει τους πράσινους, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ομάδας και του έμψυχου δυναμικού της.

«Κόλλησε» αμέσως μαζί του και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερη ώρα μιλούσε για αυτόν, παρά για το ματς του Παναθηναϊκού.

Κατόπιν, έψαξε το ιατρικό του παρελθόν, μίλησε με πρώην συμπαίκτες και προπονητές του για την εργατικότητα και την προσωπικότητά του και άναψε το πράσινο φως της πρώτης μεταγραφής του Παναθηναϊκού.

Ακολούθως, ο Ρουμπέν Πέρεθ κατέγραψε πέρυσι 37 συμμετοχές με τη Λεγκανές στην ισπανική Σεγούνδα (εξ αυτών τις 35 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος). Ενα χρόνο νωρίτερα, τη σεζόν 2019/20 είχε 28 ματς στην Πριμέρα, ενώ το 2018/19 μέτρησε 31 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, χάνοντας μόνο κάποια παιχνίδια λόγω καρτών.

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά κάλυπταν απολύτως τα «θέλω» του (επιθετικό μαρκάρισμα, ανάκτηση της κατοχής, ικανότητα στο χτίσιμο του παιχνιδιού με συρτές και μακρινές πάσες) και, όσον αφορά την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητά του του, φρόντισε να μάθει απευθείας ο ίδιος με τηλέφωνα εμπιστοσύνης σε πρώην προπονητές και συμπαίκτες του Πέρεθ στη διάρκεια της καριέρας του στα ισπανικά γήπεδα. Η όλη διαδικασία που ακολουθεί ο Γιοβάνοβιτς φαίνεται αρκούντως ορθολογική, τα δε κριτήριά του απολύτως σεβαστά, πλην όμως τα πάντα θα κριθούν στο χορτάρι.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.