ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Το πρώτο φαρμακείο στο Καστελόριζο, με όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» (Vids)

Σχεδόν 15 χρόνια πέρασαν για να αποκτήσει ξανά το ακριτικό Καστελόριζο φαρμακείο.

Το πρώτο φαρμακείο στο Καστελόριζο, με όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» (Vids)

Από σήμερα, μία φαρμακοποιός και μία βοηθός θα προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού, οι υπηρεσίες υγείας του οποίου έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά σε συνδυασμό με την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, μέσω δωρεάς της ΒΙΑΝΕΞ.

Στην τελετή εγκαινίων του φαρμακείου, στο οποίο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου έδωσε το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (20/07/2021) παρουσία του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Δωδεκανήσου και πλήθους κόσμου. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, ανέδειξε την πολυετή προσπάθεια για την ίδρυση του φαρμακείου και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν. Αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στον κλάδο των φαρμακοποιών και ειδικά στη στήριξή του στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Ελλάδα. Ειδική μνεία έκανε στη στήριξη της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της ΒΙΑΝΕΞ προς τα ελληνικά φαρμακεία στην περίοδο των μνημονίων.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 66.808 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο κ. Θεμιστοκλέους παραβρέθηκε στα εγκαίνια του φαρμακείου εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Είναι χρέος της πολιτείας να στηρίζει τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες, τόνισε και ευχαρίστησε τη ΒΙΑΝΕΞ για όλες τις δωρεές που έχει κάνει στο νησί. Για τον κ. Γιαννακόπουλο είπε ότι έχει μπει στην ομάδα των επιχειρηματιών που τιμούν τη λέξη “φιλότιμο”. Τέλος, ανέφερε ότι το Καστελόριζο ήταν στην ομάδα των νησιών από όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού τον Φεβρουάριο και ότι η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων έχει εμβολιαστεί.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παππάς, κατά το χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι προσπάθειες για την ίδρυση φαρμακείου ξεκίνησαν από το 2012, ενώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς τόνισε ότι το φαρμακείο στο Καστελόριζο ήταν εθνική αναγκαιότητα και υποχρέωση της πολιτείας.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου για την ευγενική κίνηση να τοποθετήσει τιμητική πλακέτα στο Φαρμακείο του Καστελλόριζου στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

«Πάντα η απόδοση τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο, είναι ένα γεγονός που όλους μας στη ΒΙΑΝΕΞ, μας γεμίζει υπερηφάνεια. Σήμερα, όμως, η συγκίνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί τον τιμούν οι ακρίτες μας. Η πατρίδα είναι ύψιστη αξία και ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πάντα εκεί, όταν η ακριτική Ελλάδα τον χρειαζόταν».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη δωρεά για να καταστεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης πλήρως λειτουργικό, τόνισε: «Είναι διπλή η χαρά μας, που σε αυτή τη συγκυρία βρισκόμαστε εδώ, έχοντας συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Καστελόριζου, για τους άξιους σεβασμού κατοίκους, που είναι δεμένοι με τον τόπο τους και τον κρατάνε ζωντανό. Όταν λάβαμε το αίτημα του δημάρχου Μεγίστης, του κυρίου Σαμσάκου, για να ενισχύσουμε την ιατροτεχνολογική υποδομή του Κέντρου Υγείας Μεγίστης, δεν το σκεφτήκαμε ούτε λεπτό. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημά του, να γίνει πλήρως λειτουργικό το ιατρείο».

Πηγή: Newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...