ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Ποιότητα Μαουρίσιο, εκτέλεση Αϊτόρ και… “θέλω γκολ” από Γιοβάνοβιτς (vid)

Δίτερμα και ασκήσεις "ένας εναντίον ενός" και υπεραριθμίας στην απογεματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Χορστ. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Ποιότητα Μαουρίσιο, εκτέλεση Αϊτόρ και...

Δίτερμα και ασκήσεις “ένας εναντίον ενός” και υπεραριθμίας στην απογεματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Χορστ. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Χορστ της Ολλανδίας. Αν και το πρόγραμμα το πρωί είχε τρέξιμο και φυσική κατάσταση, το απόγευμα η προπόνηση ήταν αφιερωμένη σε καταστάσεις “ένας εναντίον εντός” και “τρεις εναντίον δυο”, ενώ στο τέλος το πρόγραμμα έκλεισε με δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου.

Μετά την καθιερωμένη προθέρμανση, ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τους παίκτες να παίξουν ένας εναντίον ενός. Η άσκηση ξεκινούσε με πάσα στον επιθετικό, ο οποίος έπαιζε με πλάτη και στη συνέχεια την έδινε στο εξτρέμ, το οποίο έπαιζε ένας εναντίον ενός με τον αμυντικό.

Στη συγκεκριμένη άσκηση ο Σέρβος προπονητής έλεγε στους αμυντικούς να προσπαθούν, ώστε να μην πλησιάζει ο επιθετικός στην περιοχή και τους τόνιζε ότι πρέπει με το σώμα τους να τους κατευθύνουν εκτός αυτής. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που συνεχάρη επιθετικούς και αμυντικούς για τις προσπάθειες τους.

Απαίτησε γκολ ο Γιοβάνοβιτς στο «τρεις εναντίον δύο»

Στην επόμενη άσκηση έβγαιναν τρεις επιθετικοί εναντίον δύο αμυντικών. Στην άσκηση αυτή ο Σέρβος ήθελε να γίνεται overlap από τον ένα παίκτη, κίνηση από τον άλλον που βρισκόταν στο άλλο άκρο, ενώ απαιτούσε ο ποδοσφαιριστής που θα έχει στα πόδια του την μπάλα να την δώσει σωστά.

Όσο δεν έβλεπε γκολ μάλιστα ανέβαζε τους τόνους και φώναζε στους παίκτες του: “Είστε στην κόντρα επίθεση, 3 εναντίον 2, θέλω γκολ”, φώναζε ο προπονητής του “τριφυλλιού”. Σε ένα σημείο μάλιστα έγινε λάθος στο overlap, με τον Γιοβάνοβιτς να διακόπτει και να λέει: “Αν θέλετε να κάνετε οβερλαπ να το κάνουμε σωστά. Ο παίκτης δεν περνάει μπροστά από τον συμπαίκτη αλλά από πίσω”

Στη συνέχεια οι πράσινοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και να σκοράρουν όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα.

Διπλό με… killer Αϊτόρ και ποιοτικό Μαουρίσιο

Το τελευταίο κομμάτι της προπόνησης είχε διπλό στα 2/3 του γηπέδου. Οι παίκτες του τριφυλλιού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την μία να φοράει πορτοκαλί και η άλλη πράσινα.

Πορτοκαλί ομάδα: Χριστογεώργος, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σερπέζης, Ρόμπι, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ, Νγκμπακοτό, Καρλίτος, Ιωαννίδης (4-4-2).

Πράσινη ομάδα: Διούδης, Βέλεθ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Χατζηθεοδωρίδης, Σανκαρέ, Πέρεθ, Μπουζούκης, Βίγια, Σαβιέ, Μακέντα. (4-2-3-1).

Στο διπλό ξεχώρισε η ποιότητα του Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός στις περισσότερες φάσεις, έχοντας σωστή αντίληψη του χώρου και μοίρασμα του παιχνιδιού. Ο γνωστός “Μαού” δηλαδή… Μάλιστα το γκολ προήλθε από δική του εξαιρετική κάθετη στον Ιωαννίδη, όταν ο τελευταίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε, αλλά ο Διούδης απομάκρυνε. Στη συνέχεια της φάσης ο πεισματάρης Αϊτόρ έκλεψε την μπάλα και σκόραρε για το 1-0 υπέρ των πορτογαλί. Σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος…

Επαναξιολογείται ο Σανκαρέ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται ότι είναι έτοιμος να δώσει μια ευκαιρία στον Σανκαρέ. Ο ποδοσφαιριστής προπονείται, φυσικά, με την ομάδα στο Χορστ, αξιολογείται από τον Γιοβάνοβιτς και θα αποφασιστεί το τι θα γίνει με την περίπτωσή του μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Φαίνεται ότι ο θηριώδης χαφ θα πάρει μια δεύτερη ευκαιρία από τον προπονητή του..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ