ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Πρώτο» τζάμπολ στη Basket League 02/10 – Πότε θα γίνει το Super Cup

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου θα γίνει η πρεμιέρα της Basket League, όπως αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ.

«Πρώτο» τζάμπολ στη Basket League 02/10 - Πότε θα γίνει το Super Cup

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ που διεξήχθη σήμερα, έβγαλε ειδήσεις σχετικά με την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Basket League, αλλά και τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί το Super Cup.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε πως το «πρώτο» τζάμπολ στο νέο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί οριστικά το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.

Πέρα από το νέο πρωτάθλημα και την ημερομηνία που θα ξεκινήσει, το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ, αποφάσισε και για τη διεξαγωγή γι’ ακόμα μια σεζόν της διοργάνωσης του Super Cup. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή final four όπως και την περασμένη σεζόν και θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.858 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έτσι η μοναδική εκκρεμότητα είναι αυτή που αφορά τους υποβιβασμούς στην Α2 κατηγόρια και συγκεκριμένα αν θα πρέπει να ισχύσει ο υποβιβασμός δύο ομάδων από τη Basket League ή μια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε το «τζάμπολ» της σεζόν για το επαγγελματικό μπάσκετ να πραγματοποιηθεί το διήμερο 25-26 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή του θεσμού του Super Cup.

Στο θεσμό που «εγκαινίασε» την προηγουμένη αγωνιστική περίοδο ο Σύνδεσμος θα πάρουν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της περασμένης σεζόν της Stoiximan Basket League (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Λαύριο Megabolt, ΑΕΚ, Προμηθέας).

Το φετινό Super Cup θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας «Δημήτριος Τόφαλος».

Η έναρξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League ορίστηκε για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Αποφασίστηκε ακόμη η ανανέωση της συνεργασίας χορηγίας με την κορυφαία ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών, EKO, η οποία σταθερά βρίσκεται στο πλευρό του ΕΣΑΚΕ από το 2018 και την αναβίωση του θεσμού του All Star Game».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.