ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Παναθηναϊκός: Απίθανη γκολάρα από Μπουζούκη, «μπράβο» σε Ενγκμπακοτό (Vids)

Σε πιο ήπιους ρυθμούς διεξήχθη η απογευματινή προπόνηση της ομάδας του Παναθηναϊκού. Δίτερμα και τελειώματα το πρόγραμμα που ακολούθησαν πιστά οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αποστολή στην Ολλανδία: Διονύσης Δεσύλλας.

Παναθηναϊκός: Απίθανη γκολάρα από Μπουζούκη, «μπράβο» σε Ενγκμπακοτό (Vids)

Συμπληρώθηκαν τέσσερις ημέρες από την έναρξη της βασικής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στο Χορστ της Ολλανδίας, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γυμνάζονται πάνω σε τελειώματα φάσεων, ενώ στο τέλος ακολούθησε δίτερμα.

Το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης μετά το ζέσταμα, είχε ασκήσεις με σέντρες από τα άκρα ενώ στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν δίτερμα στο μισό γήπεδο.

Σκόρερ ο Σανκαρέ, τα «εύσημα» από συμπαίκτες ο Ενγκμπακοτό

Στο πρώτο σκέλος της προπόνησης, οι παίκτες δοκίμαζαν σέντρες από τα δύο άκρα, με τους Κώτσιρα και Σάντσες να είναι το δίδυμο στη δεξιά πλευρά και τους Χουάνκαρ, Χατζηθεοδωρίδη στην αριστερή. Η εντολή ήταν να πηγαίνει η μπάλα στα μπακ και αυτοί με τη σειρά τους να εκτελούν σέντρες, όπου και στόχο θα είχαν τους τρεις που θα ακολουθήσαν μέσα στη μικρή περιοχή. Εκεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε περισσότερη έμφαση και έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον Κώτσιρα.

Ο Σανκαρέ ήταν αυτός που ξεχώρισε με τα τελειώματά του, καθώς πολλά εξ αυτών κατέληξαν στα δίχτυα, ενώ είχε και ένα δοκάρι. Πέρα από τον Σενεγαλέζο χαφ, δίχτυα βρήκαν και οι Μακέντα, Καρλίτος και Σερπέζης. Στη συνέχεια και ενώ οι ποδοσφαιριστές ακολουθήσαν το πλάνο της άσκησης, στη δεξιά «πτέρυγα» προστέθηκε και ο Ενγκμπακοτό.

Παράλληλα τα εύσημα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του πήρε ο Ενγκμπακοτό για τις σέντρες που έβγαζε, καθώς ήταν αρκετά επιτυχημένες, με τον Αφρικανό εξτρέμ να στέλνει τη μπάλα ακριβώς εκεί που επιθυμούσε η επιθετική τριάδα.

Δίτερμα με γκολάρα Μπουζούκη

Στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα, με τους ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού να χωρίζονται σε δύο ομάδες, τους «πράσινους» και τους «πορτοκαλί». Την πράσινη ομάδα αποτελούσαν οι: Χριστογεώργος (Διούδης), Κώτσιρας, Σερπέζης, Ρόμπι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αθανασακόπουλος, Μπουζούκης, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης. Ενώ στην πορτοκαλί βρίσκονταν οι: Ξενόπουλος, Σάντσες, Βέλεθ, Σιδεράς, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα.

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που πρώτοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με «δράστη» τον Σανκαρέ που πλάσαρε εύστοχα τον Ξενόπουλο, με τους «πορτοκαλί» να ισοφαρίζουν άμεσα με σκόρερ τον Μακέντα. Στα αξιοσημείωτα, ήταν ο εντυπωσιακός τρόπος που βρήκε δίχτυα ο Μπουζούκης για την «πράσινη» ομάδα, καθώς μετά από ωραία ενέργεια, το τελείωμά του ήταν στο «παραθυράκι» της εστίας, για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ στο δίτερμα.

Συνομιλία με Αθανασακόπουλο και Κουρμπέλη για τον Γιοβάνοβιτς

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Σέρβος τεχνικός είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Ανδρέα Αθανασακόπουλο, ενώ μετά τον νεαρό χαφ, ακολούθησε τετ α τετ με τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Κουρμπέλης ακολούθησε το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα στην αρχή συμμετείχε στην προθέρμανση μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες. Ξεωριστό πρόγραμμα επίσης ακολούθησαν οι Σένκεφελντ, Αγιούμπ και Καμπετσής.

Υπενθυμίζουμε πως αύριο Πέμπτη, υπάρχει το πρώτο φιλικό της ομάδας κόντρα στην Αλ Τααβόν από τη Σαουδική Αραβία, με ώρα έναρξης στις 19:00. Ωστόσο, η πρωινή προπόνηση θα διεξαχθεί κανονικά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ