ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Παναθηναϊκός: Δείγμα θετικό, θέλει δουλειά και ενίσχυση – Ξεχώρισαν Αλεξανδρόπουλος και Πέρεθ (Pics)

Ισόπαλος 1-1 με την Αλ Τααβόν ήρθε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στο Χορστ της Ολλανδίας. Σκόρερ ο Χατζηθεοδωρίδης. Προβλήματα στο πρώτο μέρος, άνοδος στο δεύτερο με μεγάλες ευκαιρίες και δοκάρι για τον Ιωαννίδη. Αποστολή στην Ολλανδία: Διονύσης Δεσύλλας.

Παναθηναϊκός: Δείγμα θετικό, θέλει δουλειά και ενίσχυση - Ξεχώρισαν Αλεξανδρόπουλος και Πέρεθ (Pics)

Ισόπαλος 1-1 με την Αλ Τααβόν ήρθε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στο Χορστ της Ολλανδίας. Αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το γκολ για τον Παναθηναϊκό το σημείωσε ο Χατζηθεοδωρίδης, ενώ για την Άλ Τααβόν ισοφάρισε ο Ταβάμπα.

Εντυπωσιακός ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, θετική εμφάνιση από Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδη, Χουάνκαρ, Κώτσιρα και τον Ισπανό Ρούμπεν Πέρεθ. 4-2-3-1 το σύστημα που εφάρμοσε σε όλη τη διάρκεια της πρώτης φιλικής αναμέτρησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το ματς

Με σχηματισμό 4-3-2-1 επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ξεκινήσει το «τριφύλλι» την αναμέτρηση κόντρα στην Αλ Τααβόν. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τους Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα ήταν οι Κώτσιρας, Βέλεθ, Ρόμπι και Χατζηθεοδωρίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, στις πτέρυγες αριστερά ο Βιγιαφάνιες και δεξιά ο Σαβιέρ, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μακέντα, βρισκόταν ο Καρλίτος.

Οι «πράσινοι» στο πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας ξεκίνησαν φουριόζοι και στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον Βέλεθ που πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχη. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, οι ποδοσφαιριστές της Αλ Τααβόν απείλησαν την εστία του Σωκράτη Διούδη, αλλά το σουτ που δοκίμασε ο Γιαζίντ βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και έφυγε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν δυσκολίες στον τρόπο που προσπαθούσαν να αναπτυχθούν και να «φτιάξουν» παιχνίδι, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοι τους έπαιζαν αρκετά σκληρά και δεν άφηναν τα ηνία του αγώνα στα «πράσινα» πόδια.

Από το 30′ και μετά το σκηνικό άλλαξε, ο Παναθηναϊκός ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες, παίζοντας ιδιαίτερα από τον άξονα και δημιούργησαν καλές προϋποθέσεις για να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 36′ η κεφαλιά του Καρλίτος βρήκε πάνω στον τερματοφύλακα και κατέληξε κόρνερ, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα (37′), ήρθε το πολυπόθητο γκολ για το «τριφύλλι» με «δράστη» τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, που έγινε κάτοχος της μπάλας και εκτέλεσε με ωραίο σουτ τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το «πράσινο» προβάδισμα 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα (40′), ήρθε η ισοφάριση για την Αλ Τααβόν, όταν μετά από λάθος της «πράσινης» άμυνας και συγκεκριμένα του Ρόμπι, η μπάλα βρήκε κάτοχο τον Ταβάμπα, που βρήκε στόχο για το 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Σέρβος τεχνικός προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές, με την «πράσινη» ενδεκάδα να διαμορφώνεται ως εξής. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Σωκράτης Διούδης, Οι τέσσερις στην άμυνα ήταν οι Σιδεράς και Σερπέζης στα στόπερ, ενώ στα μπακ ο Γιοβάνοβιτς τοποθέτησε τους Χουάνκαρ αριστερά και δεξιά τον Φακούντο Σάντσες. Στα χαφ ήταν οι Πέρες, Αλεξανδρόπουλος, ενώ στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Ενγκμπακοτό και Μπουζούκης. Ο Σανκαρέ ανέλαβε το ρόλο του επιτελικού μέσου, με μοναδικό προωθημένο τον Ιωαννίδη.

Η ροή του αγώνα μετά τις συνεχόμενες αλλαγές παρέμεινε η ίδια, με τον Παναθηναϊκό να έχει μια καλή στιγμή στο 55′ με «στημένη» μπάλα και τον Ενγκμπακοτό να αναγκάζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σε ενστικτώδη επέμβαση. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ενγκμπακοτό ήταν αυτός που έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως το σουτ πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (61′) ο Φώτης Ιωαννίδης σημάδεψε από πλεονεκτική θέση το οριζόντιο δοκάρι, με τους «πράσινους» να έχουν πολύ καλύτερη εικόνα αλλά να είναι άτυχοι ως προς την τελική προσπάθεια.

Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Αργύρη Καμπετσή στη θέση του Γιάννη Μπουζούκη που αγωνίστηκε μικρό χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης προπονήσεων. Ο Καμπετσής τοποθετήθηκε στη αριστερή πλευρά των εξτρέμ, με τον Ενγκμπακοτό να μετακομίζει στη δεξιά. Φάση το «τριφύλλι» δεν είχε δημιουργήσει σε αντίθεση με την Αλ Τααβόν, που έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ταβάμπα να πλασάρει άστοχα, μετά από ακόμα ένα λάθος της «πράσινης» άμυνας.

Το ματς στα τελευταία λεπτά έγινε αρκετά σκληρό, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας από τη Σαουδική Αραβία να πραγματοποιούν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′, ο Καμπετσής έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-1 και να δώσει τη νίκη στο «τριφύλλι», ωστόσο πλάσαρε άστοχα σε τετ α τετ. Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει μια εικόνα για την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE