ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Οι Αλεξανδρόπουλος – Πέρες, το καλό δεύτερο ημίχρονο και τα προβλήματα

Το panathinaikos24.gr καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά από την πρώτη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού. Αποστολή στο Χορστ της Ολλανδίας: Διονύσης Δεσύλλας.

Οι Αλεξανδρόπουλος -  Πέρες, το καλό δεύτερο ημίχρονο και τα προβλήματα

Το panathinaikos24.gr καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά από την πρώτη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού. Αποστολή στο Χορστ της Ολλανδίας: Διονύσης Δεσύλλας.

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Άλ Τααβόν της Σαουδικής Αραβίας, στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση για φέτος, στο Χορστ της Ολλανδίας. Υπήρχαν θετικά και αρνητικά για το τριφύλλι στο πρώτο του ματς, κάτι που είναι απολύτως λογικό. Το panathinaikos24.gr καταγράφει αυτά που άρεσαν και αυτά που δεν άρεσαν στη χθεσινή αναμέτρηση.

Μας άρεσαν

Η σκληράδα του Παναθηναϊκού: Η Αλ Τααβόν έχει ποδοσφαιριστές δυναμικούς και το έδειξε χθες στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός άντεξε στο… ξύλο που έπεσε κάποιες φορές και αυτό είναι κάτι που άρεσε. Δεν… μάσησαν οι πράσινοι από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων.

Το δεύτερο ημίχρονο: Σε αυτό το διάστημα το τριφύλλι κυριάρχησε. Κυκλοφόρησε την μπάλα καλύτερα, βγήκε στην επίθεση, έχασε ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ιωαννίδη και έπαιξε ένα ορθολογικό ποδόσφαιρο. Δεν επέτρεψε, επίσης, στους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους και είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα απειλήθηκε μόλις μια φορά.

Οι Πέρες, Αλεξανδρόπουλος, Κώτσιρας: Οι τρεις ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Ο πρώτος πέρασε στο γήπεδο στο β’ ημίχρονο και μεταμόρφωσε το κέντρο. Ηταν δυναμικός, απλός στο παιχνίδι του, ηρεμούσε την κατάσταση όποτε χρειαζόταν και ξεχώρισε με την παρουσία του. Ανασταλτικά η ομάδα ανέβηκε πολύ, όπως και σε επίπεδο κυκλοφορίας. Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν ίσως ο κορυφαίος. Είχε πολλά τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις, έβγαλε δυναμισμό και είχε καλές ενέργειες, με αποκορύφωμα αυτή του δευτέρου μέρους, όταν έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο, κινήθηκε από αριστερά με ταχύτητα και λίγο πριν μπει στην περιοχή ανετράπη. Σε ό, τι έχει να κάνει με τον Κώτσιρα, αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Αμυντικά τα πήγε πολύ καλά, επιθετικά είχε δυο ανεβάσματα και μια καλή σέντρα. Είχε ισορροπία στο παιχνίδι του και αυτοπεποίθηση.

Κάτω η μπάλα: Ακόμη και σε συνθήκες πίεσης οι πράσινοι δεν πελαγοδρομούσαν. Προσπαθούσαν με ψυχραιμία να βρουν τις λύσεις. Δε σήκωναν εύκολα την μπάλα. Γενικώς, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν στρωτό, κάτι που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το γκολ: Προήλθε από ωραία ενέργεια του Μακέντα, ο οποίος με τακουνάκι βρήκε τον Χατζηθεοδωρίδη στην κίνηση και ο τελευταίος σούταρε για να στείλει την μπάλα πρώτο στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Ωραία φάση, απ’ αυτές που χαίρεσαι να βλέπεις.

Δε μας άρεσαν

Το πρώτο ημίχρονο: Σε αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα στο 10′-30′ η εμφάνιση δεν ήταν καλή. Οι πράσινοι δεν κυκλοφορούσαν την μπάλα, πιέστηκαν από τους αντιπάλους τους και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στα… θηρία της Αλ Τααβόν. Αυτή ήταν και η χρονική περίοδος που ο Γιοβάνοβοτς έβαζε τις φωνές στους παίκτες του.

Τα εύκολα λάθη: Σε αυτό το διάστημα έγιναν εύκολα λάθη που δε συγχωρούνται. Από τέτοιο προήλθε το γκολ της Αλ Τααβόν όταν ο Ρόμπι έδιωξε σε αντίπαλο, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μαουρίσιο δεν είχε κλείσει εκεί που έπρεπε για να βοηθήσει τα στόπερ. Νωρίτερα, ο Χατζηθεοδωρίδης πουλούσε εύκολα την μπάλα στην πίεση. Ολα αυτά έκαναν τον Γιοβάνοβιτς να βγει από τα ρούχα του και να πάρει τους παίκτες της ενδεκάδας του δευτέρου ημίχρονου σε μια γωνία από το 30′ για να τους μιλήσει.

Η μεσαία γραμμή του πρώτου μέρους: Ο Μαουρίσιο δεν είχε καλή εμφάνιση. Έκανε λάθη, έχασε δυο – τρεις φορές τη θέση του και αυτό δημιούργησε προβλήματα τόσο στην κατοχή και την κυκλοφορία, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν στη μέρα του, κάτι που έκανε τη μεσαία γραμμή του πρώτου μέρους να είναι κακή.

Η διάρκεια: Οι πράσινοι είχαν μεταπτώσεις. Ακόμα και στο καλό τους δεύτερο ημίχρονο. Είναι, βέβαια, λογικό. Βρισκόμαστε μόλις στο 1/3 του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Υπάρχει ακόμα δρόμος, όπως και… μεταγραφές να γίνουν, συνεπώς το κομμάτι της διάρκειας στο παιχνίδι είναι κάτι που τώρα “χτίζεται” και θα έρθει με τον καιρό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ