ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Παναθηναϊκός: Επιθετική ανάπτυξη το απόγευμα – Τελειώματα με εντυπωσιακό Σανκαρέ

Το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Χορστ. Αποστολή στην Ολλανδία: Διονύσης Δεσύλλας.

Παναθηναϊκός: Επιθετική ανάπτυξη το απόγευμα - Τελειώματα με εντυπωσιακό Σανκαρέ

Μετά το φιλικό της Πέμπτης κόντρα στην Αλ Τααβόν, οι «πράσινοι» έκαναν χαλάρωμα στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής και γυμνάστηκαν κανονικά στην απογευματινή.

Παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο

Το πρόγραμμα το απόγευμα ήταν χωρισμένο σε δύο σκέλη. Μετά το αρχικό ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των δέκα ατόμων και έπαιξαν σε μικρό χώρο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δίνει σαφείς οδηγίες για υψηλό ρυθμό συνέχεια. Η άσκηση γινόταν με δυο επαφές και υπήρχαν τέσσερις μικρές εστίες, με την κάθε ομάδα να σκοράρει στις δυο απ’ αυτές.

Στην πορτοκαλί ομάδα βρίσκονταν οι: Βέλεθ, Ρόμπι, Κώτσιρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Αθανασακόπουλος, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα, Σαβιέρ.

Ενώ την πράσινη ομάδα αποτελούσαν οι: Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Μπουζούκης, Σανκαρέ, Καμπετσής, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης. Η άσκηση, όπως αναφέραμε, είχε υψηλό τέμπο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τους επιβραβεύει όταν έβλεπε να εκτελούνται κατά γράμμα όσα είχε πει πάνω στις ασκήσεις κατοχής.

Δουλειά στην ανάπτυξη από πίσω υπό τις οδηγίες του Γιοβάνοβιτς

Αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που είχε εκπονήσει ο Σέρβος τεχνικός και το επιτελείο του, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν εκ νέου σε δυο γκρουπ, με το ένα να δουλεύει πάνω στην τακτική και να το αποτελούν οι Ρόμπι, Σιδεράς, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ, Βιγιαφάνιες και Αθανασακόπουλος. Παράλληλα μετά από λίγη ώρα προστέθηκε στους παραπάνω και ο Σανκαρέ αντί του Βιγιαφάνιες.

Ο Γιοβάνοβιτς, που επέβλεπε το συγκεκριμένο γκρουπ, ήθελε οι παίκτες του, να κατανοήσουν πως μπορεί να αναπτυχθεί η ομάδα από τα μετόπισθεν προς τη μεσοεπιθετική γραμμή μέσω του άξονα. Ο Σέρβος μάλιστα, για να υπάρξει η απόλυτη εκτέλεση της συγκεκριμένης άσκησης, έδινε συνεχώς οδηγίες και διέκοπτε κάποιες φορές για να εξηγήσει τι θέλει.

Μόλις ολοκληρώθηκε η άσκηση, ο Γιοβάνοβιτς κράτησε τον Μαουρίσιο στο κέντρο του και είχε μαζί του τετ α τετ για αρκετά λεπτά εξηγώντας του τι θέλει απ’ αυτόν στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Επιθετική ανάπτυξη και τελειώματα με Σανκαρέ να ξεχωρίζει

Το άλλο γκρουπ των παικτών δούλεψε στην επιθετική ανάπτυξη και τα τελειώματα των φάσεων με πέντε πάσες. Η μπάλα πήγαινε είτε στα άκρα για να βγει σέντρα, είτε διαγώνια μέσα δεξιά και αριστερά με τον τελευταίο να εκτελεί. Στο τέλος τα σουτ γίνονταν από τον άξονα. Τα δίδυμα ήταν: Από δεξιά Κώτσιρας και Μπουζούκης, από αριστερά οι Χουάνκαρ, Χατζηθεοδωρίδης, Ενγκμπακοτό, επιτελικοί χαφοι Σανκαρέ, Καρλίτος και στην κορυφή οι Ιωαννίδης, Μακέντα.

Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Σανκαρέ, με τον Σενεγαλέζο χαφ να τελειώνει τις φάσεις με μεγάλη γκάμα.

Πέρα από τον Σανκαρέ, πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο σκέλος των ασκήσεων, ήταν και οι Μακέντα, Καρλίτος, Ενγκμπακοτό, ενώ θεαματικό γκολ έβαλε και ο Βιγιαφάνιες.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Σένκεφελντ, Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνης, ενώ τη θεραπεία τους ακολούθησαν οι Πούγγουρας και Κουρμπέλης. Παράλληλα, αποφόρτιση έκαναν οι Πέρεθ και Σάντσες. Οι τερματοφύλακες μέχρι να συμμετάσχουν στα τελειώματα έκαναν το δικό τους πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μουντάκη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE