ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Το σκεπτικό προφυλάκισης του 30χρονου – Ευέξαπτο άτομο που μπορεί να κάνει κακό

Γιατί ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση του 30χρονου για την γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο.

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Το σκεπτικό προφυλάκισης του 30χρονου – Ευέξαπτο άτομο που μπορεί να κάνει κακό | panathinaikos24.gr

Tην άποψη ότι αν αφεθεί ελεύθερος μπορεί να διαπράξει και νέα εγκλήματα, εξέφρασε ο εισαγγελέας στη γνωμοδότηση του προς την ανακρίτρια Νάξου για την προφυλάκιση του 30χρονου κατηγορύμενου για τη γυναικοκτονία της 26χονης Γαρυφαλλιά.

Κι όμως το έκαναν: Απίθανη εξέλιξη με Φιλιππίδη- Λιγνάδη εντός φυλακών
Κι όμως το έκαναν: Απίθανη εξέλιξη με Φιλιππίδη- Λιγνάδη εντός φυλακών 218.822 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Γνωμοδοτούμε υπέρ της επιβολής της προσωρινής κράτησης διότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνουμε ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα», αναφέρει.

Μάλιστα όπως σημειώνει,  για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό).

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα δε σταμάτησε εκεί, αλλά προσπάθησε να κρυφτεί και να κρύψει και τα ίχνη αφού «εν συνεχεία, προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελής απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά».

Ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζει τον κατηγορούμενο ως «ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας στον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο».

Φολέγανδρος: Η απολογία του 30χρονου δολοφόνου – «Με κορόιδευε, όταν φώναξε βοήθεια θόλωσα»

Με λίγες κουβέντες, πολλές φορές μονολεκτικά, απαντούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας ο 30χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της άτυχης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης επικαλέστηκε τα ψυχικά προβλήματα που είχε ενώ πολλές ήταν οι φορές που δε θυμόταν τα περιστατικά που συνέβησαν πριν σπρώξει τη Γαρυφαλλιά από τα βράχια, αλλά και στη συνέχεια, όταν η Αρχές των αναζητούσαν για ώρες.

Μάλιστα ο 30χρονος δράστης κατά τη διάρκεια της ομολογίας του κατηγόρησε την άτυχη Γαρυφαλλιά ότι ήταν εκείνη που τον κορόιδευε, και του προκάλεσε ένταση με  τη συμπεριφορά της. Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι με το 26χρονο κορίτσι είχε «ελεύθερη σχέση» ενώ ανέφερε ότι όταν έριξε το κορίτσι από τα βράχια προσπάθησε να τη «σώσει» με τεχνητές αναπνοές.

Την έσπρωξα στον γκρεμό επειδή λογομαχήσαμε» ΕΡΤ 23/7/2021">

Πηγή: Ethnos.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close