ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Οι ομάδες δεν κρίνονται στα φιλικά αλλά στα επίσημα

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει από το Χορστ για την δικαιολογημένη οργή των φίλων του τριφυλλιού, αλλά και για την ομάδα που θα κριθεί στα επίσημα και όχι στα φιλικά.

Οι ομάδες δεν κρίνονται στα φιλικά αλλά στα επίσημα

Το φετινό καλοκαίρι είναι ένα καλοκαίρι που ο κόσμος του Παναθηναϊκού νιώθει οργή θυμό και δεν περιμένει τίποτα τη νέα χρονιά. Δικαιολογημένα για μένα με όλα αυτά με τα λάθη που έχουμε δει να γίνονται τα τελευταία χρόνια και οδήγησαν στην περσινή καταστροφική χρονιά.

Αυτό που λέω και θα συνεχίσω να λέω είναι ότι οι ομάδες δεν κρίνονται στα φιλικά αλλά στα επίσημα. Ακόμα και να κερδίσει την Αλκμααρ ο Παναθηναϊκός δεν θα σημαίνει τίποτα για μένα και το ίδιο θα πω αν χάσει. Φιλικά είναι και τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Ο Γιοβάνοβιτς για παράδειγμα προσπαθεί να περάσει έναν νέο τρόπο παιχνιδιού στους παίκτες με χτίσιμο παιχνιδιού από την άμυνα και μετά στα χαφ. Με κάτω την μπάλα και όχι με γιόμες. Αυτό στην αρχή έχει κόστος. Κάποιες πάσες δεν θα είναι σωστές ειδικά όταν σου λείπουν και βασικοί αμυντικοί τώρα όπως είναι ο Σένκεφελντ. Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι αυτό μέχρι να το μάθουν οι παίκτες σωστά θα κάνουν και λάθη που θα στοιχίσουν. Αυτά τα λάθη είναι λογικό να γίνουν στα φιλικά και όταν έρθουν τα επίσημα παιχνίδια που μετράνε να τα αποφεύγουν τα λάθη.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα για την χρησιμότητα των φιλικών για τους προπονητές. Εμείς εδώ στην Ελλάδα βγάζουμε πρωταθλητές από το καλοκαίρι αν οι ομάδες πετάνε και από την άλλη θεωρούμε ότι μία ομάδα θα κινδυνεύσει αν δεν κερδίζει στα φιλικά.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.969 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα από το παρελθόν και με τον Παναθηναϊκό να πετάει στα φιλικά και να κάνει κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, η να πηγαίνει χάλια στα φιλικά και στο πρωτάθλημα να κάνει πολύ καλό ξεκίνημα.

Και πέρα από όλα τα άλλα με τις περισσότερες μεταγραφές για όλες τις ομάδες να γίνονται πλέον τον Αύγουστο δεν έχουν σχέση και οι ενδεκάδες των φιλικών με τις ενδεκάδες των επίσημων αγώνων.

Για αυτό λέω πως ότι και να γίνει στα φιλικά οι ομάδες φαίνονται στα επίσημα και το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό.

*Φυσικά υπάρχει καθυστέρηση στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Απλά μία απορία έχω. Τα προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχε καθυστέρηση πήραμε τίποτα παικταράδες, η γεμίσαμε με παίκτες μέτριους και τουρίστες που τώρα προσπαθούμε να τους διώξουμε; Τέλος Αυγούστου θα γίνει ο λογαριασμός για τις μεταγραφές και τότε θα κριθούν όλοι όπως γίνεται όλα τα χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...