ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Έλλειψη ποιότητας, ανάγκη για μεταγραφές! (vids)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-0 από την Άλκμααρ, η οποία φανέρωσε τις αδυναμίες του τριφυλλιού στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και την αναγκαιότητα για μεταγραφική ενίσχυση. Απογοητευτικό στο πρώτο μέρος το τριφύλλι, βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο... Αποστολή στην Ολλανδία: Διονύσης Δεσύλλας.

Έλλειψη ποιότητας, ανάγκη για μεταγραφές! (vids)

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε απέναντι σε μια πιο έτοιμη και φυσικά πιο ποιοτική ομάδα απ’ αυτόν, την Άλκμααρ γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας. Οι Ολλανδοί έβγαλαν… στη φορά όλες τις αδυναμίες της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την έλλειψη ποιότητας κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Οι πράσινοι “φωνάζουν” ότι χρειάζονται μεταγραφές από τη μέση και μπροστά (ετξρέμ, επίθεση) που θα τους ανεβάσουν επίπεδο. Φάνηκε ξεκάθαρα και στο σημερινό φιλικό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στα στόπερ οι Βέλεθ, Σιδεράς. Δεξιά ο Κώτσιρας και αριστερά ο Χουάνκαρ. Κεντρικά χαφ έπαιξαν οι Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος και μπροστά τους ο Βιγιαφάνιες. Δεξιά ήταν ο Σαβιέρ, αριστερά ο Ενγκμπακοτό και στην κορυφή ο Μακέντα.

Στο πρώτο ημίχρονο η εμφάνιση των παικτών του τριφυλλιού ήταν απογοητευτική. Οι πράσινοι δεν κυκλοφορούσαν την μπάλα, δεν είχαν δημιουργία, είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα και δυσκολεύονταν πάρα πολύ από το πρέσινγκ των Ολλανδών, οι οποίοι κυριαρχούσαν στο κομμάτι της κυκλοφορίας και της ανάπτυξης. Στο 12′ η Άλκμααρ άνοιξε το σκορ με τακουνάκι του Κάρλσπον, έπειτα από αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα, το σκηνικό ήταν σχεδόν ίδιο. Το τριφύλλι ταλαιπωρούταν, δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα, κάτι που βελτίωσε μετά το 23′ όταν έγινε η διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές. Ακόμη και τότε, όμως, επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Άλκμααρ δε δημιουργούσε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 45λεπτο το τριφύλλι δεν είχε ούτε μια τελική!

Στην επανάληψη, σταδιακά η ενδεκάδα άλλαξε και αγωνίστηκαν οι Ξενόπουλος, Σιδεράς, Σερπέζης, Σάντσες, Χατζηθεοδωρίδης, Αθανασακόπουλος, Αγιούμπ, Ιωαννίδης, Αϊτόρ, Καμπετσής και Καρλίτος. Η ομάδα ήταν αισθητά βελτιωμένη. Οχι εντυπωσιακά, αλλά ένα κλικ καλύτερη στο κομμάτι της κατοχής και της ανάπτυξης. Δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 66′ όταν ο Καρλίτος σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας Βέρχουλστ απομάκρυνε με τα πόδια. Προς το τέλος η Άλκμααρ βρήκε άλλα δυο γκολ όταν η άμυνα αδράνησε. Στο 84′ ο Μπουαντού με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 και το τελικό 3-0 έγινε από τον Ράιντερς στο 87′.

Το τριφύλλι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 88′ όταν ο Καρλίτος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και ο Ρόμπι σε κενή εστία πλάσαρε άουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (64’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64’ Σάντσες), Βέλεθ (64’ Σερπέζης), Σιδεράς (64’ Ρόμπι), Χουανκάρ (64’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος (64’ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο (56’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες (64’ Καμπετσής), Ενγκμπακοτό (56’ Καρλίτος), Σαβιέρ (46’ Αϊτόρ), Μακέντα (60’ Ιωαννίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE