ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ποιοτικές μεταγραφές από τη μέση και μπροστά

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Άλκμααρ, την ψυχραιμία που πρέπει να επικρατήσει, αλλά και τις απαραίτητες μεταγραφές από το πάνω ράφι.

Ποιοτικές μεταγραφές από τη μέση και μπροστά

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Άλκμααρ, την ψυχραιμία που πρέπει να επικρατήσει, αλλά και τις απαραίτητες μεταγραφές από το πάνω ράφι.

*Τα όσα είδαμε στο χθεσινό φιλικό με την Άλκμααρ ήταν απογοητευτικά. Κακή εμφάνιση, λάθη, “πνίξιμο” από την σούπερ ποιοτική ολλανδική ομάδα, καθόλου καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη, ένα πρώτο ημίχρονο δίχως τελική προσπάθεια και μια αισθητή βελτίωση στο δεύτερο, δίχως, όμως, να μιλάμε για κάτι το εντυπωσιακό. Υπάρχει πρόβλημα…

*Πρόβλημα που είναι γνωστό. Άλλωστε, η χθεσινή ομάδα που αγωνίστηκε με εξαίρεση τον Κώτσιρα, συν τους νεαρούς Σιδερά, Ρόμπι, είναι η περσινή. Με τη διαφορά, βέβαια, ότι υπήρχαν σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των Κουρμπέλη, Σένκεφελντ, Χατζηγιοβάνη, Πούγγουρα. Οι δυο πρώτοι είναι στο στάδιο της δουλειάς για επιστροφή, οι δυο τελευταίοι θα είναι σύντομα διαθέσιμοι. Επίσης, δεν αγωνίστηκε ο Πέρες.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.168 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Οση καλή δουλειά κι αν γίνει (που γίνεται) από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην προετοιμασία, όσα μαθήματα τακτικής κι αν κάνει για να περάσει τη δική του φιλοσοφία, αυτό το γκρουπ παικτών έχει ένα συγκεκριμένο ταβάνι. Ιδιαίτερα στη μεσοεπιθετική του λειτουργία. Η ομάδα από τη μέση και μπροστά θέλει σοβαρές προσθαφαιρέσεις. Να φύγουν ποδοσφαιριστές και να έρθουν άλλοι πολύ καλύτεροι, αν θέλουμε να μιλάμε για μια ομάδα που θα έχει ως στόχο τη φετινή σεζόν να αρχίσει να διεκδικεί. Ορισμένα απ’ αυτά έπρεπε να έχουν γίνει ήδη. Αλλά αυτή την… αναμονή την περιμέναμε (στο κομμάτι της ενίσχυσης), κρίνοντας από το πως λειτουργεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Δυο εξτρέμ, ένας χαφ (οκταροδεκάρι), ένα επιθετικός, ένας στόπερ και ίσως ένας ακόμα τερματοφύλακας αποτελούν τον πράσινο σχεδιασμό. Το θέμα του κεντρικού αμυντικού είναι περισσότερο ποσοτικό, αλλά όπως και να το κάνουμε “καίει” τον κόουτς της ομάδας. Υπάρχει ανάγκη για εκεί, αλλά η εικόνα θα διορθωθεί ΜΟΝΟ με ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ κινήσεις από τη μέση και μπροστά. Εκεί είναι το μεγάλο θέμα.

*Ποδοσφαιριστές τύπου Αγιούμπ και όχι μόνο δεν έχουν θέση στον νέο Παναθηναϊκό. Είναι σκληρό, αλλά αποτελεί την πραγματικότητα. Η ομάδα έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αλλάξει επίπεδο. Να αρχίσει να αποδίδει η δουλειά του Γιοβάνοβιτς και να μπει, επιτέλους, ποιότητα στο πράσινο ρόστερ. Στα δυο πρώτα φιλικά, τα προβλήματα ήταν τα γνωστά. Γι αυτό θα ξανατονίσουμε: Οση καλή δουλειά κι αν γίνει από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές, δε θα είναι αρκετή για το επόμενο level. Αυτό θα συμβεί όταν θα παντρευτεί η δουλειά με την ποιότητα. Και η ποιότητα θα ανέβει μόνο με καλές και ίσως… ηχηρές μεταγραφές.

*Ψυχραιμία. Κανείς δεν έφτιαξε ομάδα από τα τέλη Ιουλίου, ούτε τα φιλικά είναι για ισοπέδωση των πάντων. Ας είμαστε σοβαροί και μετρημένοι στις κρίσεις μας. Είναι, όμως, κατανοητός ο προβληματισμός όλων. Απολύτως. Η ομάδα θέλει σοβαρή ενίσχυση για να παρουσιάσει κάτι καλύτερο και να ανεβάσει το επίπεδό της. Είναι στο χέρι των ανθρώπων της ομάδας, από τη διοίκηση μέχρι τον Γιοβάνοβιτς να το κάνουν. Πρέπει, όμως, να επιταχύνουν διότι έχουμε ξεπεράσει το μισό του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα αρχίζει το πρωτάθλημα. Άπαντες θα κριθούν από το αποτέλεσμα του σχεδιασμού και ΚΥΡΙΩΣ από την ομάδα που θα παρουσιαστεί στο γήπεδο. Μεταγραφές ποιότητας, λοιπόν, για να δούμε ξανά έναν… κανονικό Παναθηναϊκό. Αλλιώς, δεν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.