ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

“Γκάζια” από Γιοβάνοβιτς: “Δε θέλουμε δικαιολογίες” (vid)

Δουλειά στο τακτικό κομμάτι το πρωί για τον Παναθηναϊκό με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του με τις "εκρήξεις" που είχε. Αποστολή στο Χορστ: Διονύσης Δεσύλλας.

Οι πράσινοι επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό, με το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης να περιλαμβάνει δουλειά στο τακτικό κομμάτι κατά κύριο λόγο.

Αρχικά οι ποδοσφαιριστές άρχισαν με προθέρμανση, συνέχισαν φυσική κατάσταση και στη συνέχεια προχώρησαν στην τακτική με ασκήσεις για κυκλοφορία και πρέσινγκ.

Κυκλοφορία και σέντρα από τα πλάγια

Στην άσκηση της κυκλοφορίας, ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του χώρισαν τους ποδοσφαιριστές σε δυο ομάδες. Έπειτα από εναλλαγές της μπάλας, αυτή έφτανε στους εξτρέμ και οι τελευταίοι σέντραραν για την περιοχή εκεί όπου βρίσκονταν τέσσερις ποδοσφαιριστές για να εκτελέσουν.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Κίτρινοι: Χατζηγιαννάκης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Σαβιέρ (αριστερά), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, (δεξιά), Μακέντα

Πορτοκαλί: Ξενόπουλος, Σάντσες, Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης (δεξιά), Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (αριστερά), Ιωαννίδης.

Πρέσινγκ με “παγίδα”

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δουλέψουν στο πρέσινγκ, δίνοντας τους συνεχώς οδηγίες.

Η συγκεκριμένη άσκηση περιελάμβανε “παγίδα” στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου και πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή, με συγκεκριμένες εντολές στους εξτρέμ που έπρεπε να πιέζουν αλλά και να επιστρέφουν άμεσα στις θέσεις τους για να καλύψουν προς το αντίπαλο μπακ.

«Δεν γίνεται να έχετε πάντα μια δικαιολογία»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του και είχε αρκετές “εκρήξεις” κατά τη διάρκεια των ασκήσεων τακτικής:  “Δεν γίνεται να έχετε πάντα έτοιμη την δικαιολογία. Όταν σας λέω κάτι, αυτό είναι, το κάνετε και προχωράμε. Δεν θέλουμε δικαιολογίες”.

Ο Σέρβος ήθελε οι παίκτες του να διαβάζουν σωστά το παιχνίδι και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές. Μάλιστα σε ένα σημείο τους είπε: ” Είστε όλοι μαζεμένοι προς τα πίσω, ποιος θα είναι σε θέση για γκολ; Με ένα παίκτη θα επιτεθούμε για να σκοράρουμε;”, ενώ σε άλλη φάση  συμπλήρωσε: “Δεν με πειράζει να γυρίσετε την μπάλα πίσω. Ήρεμα με την μπάλα. Πάμε ήρεμα”.

Η διακοπή στην άσκηση με το πρέσινγκ και το… προφανές

Κατά τη διάρκεια της άσκησης που αφορούσε το πρέσινγκ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σταμάτησε την προπόνηση. Ο προπονητής του τριφυλλιού ρώτησε τους ποδοσφαιριστές του τι κάνουν λάθος, ωστόσο δεν έπαιρνε απάντηση.

Ο 59χρονος τους εξήγησε ότι το μεγάλο λάθος που κάνουν είναι ότι δε μιλάνε και δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Χαρακτηριστικά τους ανέφερε: “Αυτό που κάνετε είναι λάθος, δε μιλάτε μεταξύ σας. Ξεκινάτε την πίεση και δεν μιλάτε; Πως το κάνετε αυτό; Να πρεσάρετε με κλειστό το στόμα; Χωρίς επικοινωνία; Πάμε πάλι αλλά αυτή την φορά μιλάτε μεταξύ σας για καλύτερη συνεργασία”.

*Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 το απόγευμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ