ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Φωνές και «μπράβο, επιτέλους» από τον Γιοβάνοβιτς (vid)

Νέες παρατηρήσεις, αλλά και "γκάζια" από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Χορστ της Ολλανδίας. Τα "μπράβο" του Σέρβου προπονητή και το εκπληκτικό γκολ του Καρλίτος. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Φωνές και «μπράβο, επιτέλους» από τον Γιοβάνοβιτς (vid)

Νέες παρατηρήσεις, αλλά και “γκάζια” από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Χορστ της Ολλανδίας. Τα “μπράβο” του Σέρβου προπονητή και το εκπληκτικό γκολ του Καρλίτος. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Αρκετή δουλειά περίμενε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και στην απογευματινή προπόνηση στο Χορστ της Ολλανδίας. Το πρόγραμμα, μετά το καθιερωμένο “ζέσταμα”, είχε ασκήσεις κυκλοφορίας και τελειώματα, ενώ οι πράσινοι συνέχισαν με δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου.

Οι παρατηρήσεις του Γιοβάνοβιτς λόγω έλλειψης έντασης και ταχύτητας

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια της πρώτης άσκησης, όπου οι παίκτες τελείωναν τις φάσεις από τα πλάγια, έκανε παρατηρήσεις. Ο Σέρβος προπονητής ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές τους να ανεβάσουν την ένταση και την ταχύτητα. “Μην πηγαίνετε χαλαρά στην μπάλα”, τους φώναζε όταν δεν έβλεπε υψηλό τέμπο.

Στην άσκηση αυτή οι τέσσερις χαφ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Αγιούμπ έδιναν πάσα στον φορ και αυτός από μεριά του την έδινε στο δεκάρι. Ο Ο τελευταίος τη μοίραζε στον εξτρέμ, ο οποίος έκανε σέντρα για το τελείωμα της φάσης. Παράλληλα, στο απέναντι τέρμα το άλλο γκρουπ που απαρτιζόταν από ακραίους μπακ και στόπερ, δούλεψε στον τρόπο απομάκρυνσης της μπάλας από σέντρα.

Στην συγκεκριμένη άσκηση με τα πορτοκαλί ήταν οι Μακέντα, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Καμπετσής. Τα κίτρινα φορούσαν Χατζηγιοβάνης, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης. Με τα πράσινα: Μπουζούκης, Αθανασακόπουλος, Σαβιέρ, Καρλίτος.

Το διπλό και τα “μπράβο” μετά το γκολ Καρλίτος

Στο τελευταίο κομμάτι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο ομάδες, προκειμένου να παίξουν διπλό.

Οι ομάδες ήταν οι παρακάτω:

Πορτοκαλί: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Βέλεθ, Ρόμπι, Κώτσιρας, Μαουρίσιο, Αθανασακόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Καμπετσής, Καρλίτος.

Πράσινοι: Χριστογεώργος, Σάντσες, Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αγιούμπ, Αϊτόρ, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Μακέντα.

Η ομάδα των πρασίνων άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Φεντερίκο Μακέντα ενώ το 1-1 πραγματοποίησε ο Καρλίτος, με ένα πανέμορφο τέρμα. Συγκεκριμένα, οι πορτοκαλί άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Χατζηθεοδωρίδης  έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Ισπανό σέντερ φορ να σκοράρει με εναέριο πλασέ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντέδρασε θετικά σε αυτή την ωραία ενέργεια των παικτών και μοίρασε μπράβο σε όλους. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Μπράβο! Επιτέλους, μπράβο”. H αντίδραση αυτή του Σέρβου κόουτς τόνωσε την ψυχολογία των παικτών του, οι οποίοι στη συνέχεια άλλαζαν ακόμα πιο γρήγορα την μπάλα, κάτι που θέλει ο Σέρβος

Τα… άκουσε ο Χατζηθεοδωρίδης

Ο Γιοβάνοβιτς ανέβασε τους τόνους και κατά τη διάρκεια του διπλού. Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή ο Χατζηθεοδωρίδης έχασε την μπάλα από τον Σανκαρέ. Αντί να σηκωθεί γρήγορα, κάθισε στο χορτάρι και όταν σηκώθηκε έκανε πέναλτι στον Αϊτόρ με άτσαλο τρόπο.

Ο Γιοβάνοβιτς σταμάτησε την άσκηση και αρκετά εκνευρισμένος είπε στον ποδοσφαιριστή: “Ηλία, STOP. Τι είναι αυτό που κάνεις τώρα; Επειδή δεν έδωσε φάουλ γυρίζεις εκνευρισμένος και κάνεις κακό στην ομάδα με αυτό το πέναλτι; “.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Σέρβος τεχνικός αγκάλιασε τον ποδοσφαιριστή και σε πιο ήρεμο και χαλαρό ύφος τα είπε μαζί του, δείχνοντας ότι εκτός από σκληρός όταν πρέπει, μπορεί να χαλαρώσει την ένταση.

*Οι Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος έκαναν αποφόρτιση, κατά τη διάρκεια του διπλού, κι έβλεπαν το δίτερμα από την πλάγια γραμμή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE