ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δημοσθένης Καρμοίρης: Θέμα στη «Sun» η «ρατσιστική καταιγίδα» και η απόλυση από την ΕΡΤ

Θέμα στην βρετανική «Sun» αποτέλεσαν τα ρατσιστικά σχόλια του Δημοσθένη Καρμοίρη εις βάρος των αθλητών της Νότιας Κορέας.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Θέμα στη «Sun» η «ρατσιστική καταιγίδα» και η απόλυση από την ΕΡΤ | panathinaikos24.gr

Τα σχόλια του Δημοσθένη Καρμοίρη στον αέρα της ΕΡΤ την Τρίτη, τα οποία προκάλεσαν τη λήξη της συνεργασίας του δημοσιογράφου με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποτέλεσαν θέμα στη «The Sun», η ηλεκτρονική έκδοση της οποίας φιλοξένησα σχετικό θέμα υπό τον τίτλο «Ρατσιστική Καταιγίδα – Τόκιο 2020: Σχολιαστής απολύθηκε αφού είπε ότι “τα μάτια των παικτών της Ν. Κορέας είναι σχιστά” και “πώς μπορούν να δουν τη μπάλα;”».

Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει άμεσα  η περιπέτεια του!
Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει άμεσα η περιπέτεια του! 492.218 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα έγραψε, μεταξύ άλλων, ένας σχολιαστής της ΕΡΤ «απολύθηκε αφού είπε ότι οι παίκτες της Νότιας Κορέας έχουν σχιστά μάτια», προσθέτοντας «πως “δεν ξέρει πώς μπορούν να δουν την μπάλα”», με τη φράση αυτή να σχολιάζεται ως «συγκλονιστική ρατσιστική καταιγίδα».

Η «Sun» επισημαίνει, δε, πως τη δήλωση αυτή ακολούθησε το γέλιο του δημοσιογράφου, σε συνέχεια του σχολιασμού της «μάχης» μεταξύ του Παναγιώτη Γκιώνη και του Jeoung Young-sik, στο πινγκ πονγκ, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρατίθεται, έπειτα, η ανακοίνωση της ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία: «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1».

Η υπόθεση απασχόλησε, όπως ήταν φυσικό, και τον ελληνικό Τύπο, αλλά και τα social media, τα οποία καυτηρίασαν τη στάση του δημοσιογράφου.

Πηγή: newsbeast.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close