ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δημοσθένης Καρμοίρης: Θέμα στη «Sun» η «ρατσιστική καταιγίδα» και η απόλυση από την ΕΡΤ

Θέμα στην βρετανική «Sun» αποτέλεσαν τα ρατσιστικά σχόλια του Δημοσθένη Καρμοίρη εις βάρος των αθλητών της Νότιας Κορέας.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Θέμα στη «Sun» η «ρατσιστική καταιγίδα» και η απόλυση από την ΕΡΤ

Τα σχόλια του Δημοσθένη Καρμοίρη στον αέρα της ΕΡΤ την Τρίτη, τα οποία προκάλεσαν τη λήξη της συνεργασίας του δημοσιογράφου με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποτέλεσαν θέμα στη «The Sun», η ηλεκτρονική έκδοση της οποίας φιλοξένησα σχετικό θέμα υπό τον τίτλο «Ρατσιστική Καταιγίδα – Τόκιο 2020: Σχολιαστής απολύθηκε αφού είπε ότι “τα μάτια των παικτών της Ν. Κορέας είναι σχιστά” και “πώς μπορούν να δουν τη μπάλα;”».

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα έγραψε, μεταξύ άλλων, ένας σχολιαστής της ΕΡΤ «απολύθηκε αφού είπε ότι οι παίκτες της Νότιας Κορέας έχουν σχιστά μάτια», προσθέτοντας «πως “δεν ξέρει πώς μπορούν να δουν την μπάλα”», με τη φράση αυτή να σχολιάζεται ως «συγκλονιστική ρατσιστική καταιγίδα».

Η «Sun» επισημαίνει, δε, πως τη δήλωση αυτή ακολούθησε το γέλιο του δημοσιογράφου, σε συνέχεια του σχολιασμού της «μάχης» μεταξύ του Παναγιώτη Γκιώνη και του Jeoung Young-sik, στο πινγκ πονγκ, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 67.043 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρατίθεται, έπειτα, η ανακοίνωση της ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία: «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1».

Η υπόθεση απασχόλησε, όπως ήταν φυσικό, και τον ελληνικό Τύπο, αλλά και τα social media, τα οποία καυτηρίασαν τη στάση του δημοσιογράφου.

Πηγή: newsbeast.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...