ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Πρέσινγκ, σαφείς εντολές από Ιβάν, γκολάρες και… ραμπόνα Χατζηγιοβάνη (Vid)

Δουλειά στην τακτική και δίτερμα με εντυπωσιακά τέρματα στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Αποστολή στο Χορστ: Διονύσης Δεσύλλας.

Πρέσινγκ, σαφείς εντολές από Ιβάν, γκολάρες και... ραμπόνα Χατζηγιοβάνη (Vid)

Αρκετή δουλειά πάνω στο κομμάτι της τακτικής είχε το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης των «πρασίνων» στο Χορστ της Ολλανδίας. Το πρόγραμμα της ημέρας είχε μόνο απογευματινή προπόνηση, η οποία είχε διάρκεια περίπου 1,5 ώρα με τον τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δουλεύει και πάλι πάνω σε σημαντικά κομμάτια της τακτικής. Αυτή τη φορά ο Σέρβος έριξε το βάρος στο πρέσινγκ.

Πρέσινγκ, “σπάσιμο” και τέσσερις εναντίον τριών

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, ο Σέρβος τεχνικός χώρισε τους παίκτες σε δύο ομάδες, οι οποίοι απλώθηκαν στα 2/3 του γηπέδου για την άσκηση. Στη μία ομάδα που αποτελούνταν από δώδεκα μέλη, είχε δοθεί η εντολή να κάνουν ανάπτυξη, σπάζοντας το πρέσινγκ που έπρεπε να κάνει η δεύτερη η ομάδα, η οποία αποτελούνταν από 10 ποδοσφαιριστές.

Όταν η ομάδα που έκανε το build up έσπαγε το “πρέσινγκ”, τότε υπήρχε κατάσταση υπεραριθμίας με τέσσερις επιτιθέμενους, έναντι τριών στην άμυνα. Όπως και σε κάθε άσκηση, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε συνεχώς οδηγίες για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ έκανε και τις παρατηρήσεις του. «Πρεσάρετε σωστά όταν ο στόπερ αλλάζει πάσα, όχι όταν την έχει. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή», έλεγε, μεταξύ άλλων στην ομάδα που πρέσαρε, ενώ στους ποδοσφαιριστές που ήταν επιτιθέμενοι είπε όταν είδε περιττά πράγματα: «Τι είναι αυτά; Δεν κάνετε την απλή πάσα απλά και μόνο για να ντριμπλάρετε. Υπάρχουν τόσες επιλογές».

Μετά τη δυσκολία στο πρέσινγκ, όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές εκτελούσαν όλο και καλύτερα την άσκηση με τον Γιοβάνοβιτς να μοιράζει “μπράβο”.

Δίτερμα με ωραία γκολ και Χατζηγιοβάνη να ξεχωρίζει.

Στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα, με την ομάδα να χωρίζεται σε τρεις ομάδες και τους παίκτες να «βγάζουν» ωραίες φάσεις και εντυπωσιακά γκολ. Την πορτοκαλί ομάδα αποτελούσαν οι: Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Σερπέζης, Σάντσες, Αθανασακόπουλος, Καμπετσής, Μακέντα και Αϊτόρ.

Την πράσινη ομάδα απάρτιζαν οι: Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Βέλεθ, Σιδεράς, Μαουρίσιο, Μπουζούκης, Ενγκμπακοτό και Χουάνκαρ, ενώ στην κίτρινη ομάδα ήταν οι παρακάτω: Χριστογεώργος, Σαβιέρ, Κώτσιρα, Ρόμπι, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Αγιούμπ, Σανκαρέ και Καρλίτος.

Στο μίνι τουρνουά που διεξήχθη, πρωταγωνιστής ήταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με τέσσερα γκολ, ένα μάλιστα το πέτυχε με τη λεγόμενη ραμπόνα, ενώ είχε κι ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ. Νικητές αναδείχθηκαν οι πράσινοι

Τρόμαξαν με Καρλίτος

Στη διάρκεια του διτέρματος, υπήρξε και απρόοπτο, με τον Καρλίτος να ανησυχεί τους ανθρώπους της ομάδας του «τριφυλλιού». Συγκεκριμένα, σε μια εναέρια μονομαχία με τον Μαουρίσιο, ο Βραζιλιάνος έριξε στο χορτάρι τον Ισπανό φορ, ο οποίος έπεσε «άτσαλα» στο και έδειχνε να πονάει.

Η κινητοποίηση του σταφ της ομάδας, αλλά και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν άμεση, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης του καθησύχασε. Ο Ισπανός σηκώθηκε και φώναξε «Ναι, είμαι καλά θα παίξω». Μετά την πρώτη… λαχτάρα, όλοι ανακουφίστηκαν και ο Σέρβος προπονητής χαμογέλασε κοιτώντας τόσο τον Καρλίτος, όσο και τον Μαουρίσιο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ