ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Κώτσιρας: «Περήφανος που είμαι στον Παναθηναϊκό – Ανυπομονώ να παίξω στη Λεωφόρο» (Pics)

Στις πρώτες του εντυπώσεις σαν μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε ο Γιάννης Κώτσιρας. Τι είπε ο Έλληνας μπακ για τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι», το υλικό που υπάρχει, αλλά και την προοπτική της Εθνικής που ανοίγει μέσω των «πρασίνων». Αποστολή στην Ολλανδία: Διονύσης Δεσύλλας.

Κώτσιρας: «Περήφανος που είμαι στον Παναθηναϊκό - Ανυπομονώ να παίξω στη Λεωφόρο» (Pics)

Αποτέλεσε το πρώτο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι και ήρθε στον Παναθηναϊκό για να καλύψει μια θέση στην οποία ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά θέματα την περσινή σεζόν.

Ο Γιάννης Κώτσιρας στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σαν μέλος του Παναθηναϊκού από το Χορστ της Ολλανδίας όπου και προετοιμάζεται η ομάδα, μιλάει για όλα.

Για τη μεγάλη ευκαιρία που του έδωσε το «τριφύλλι», τις πρώτες εντυπώσεις σαν ποδοσφαιριστής του συλλόγου, αλλά και για την Εθνική ομάδα που θέλει να επιστρέψει μέσω των «πρασίνων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κώτσιρας στους εκπροσώπους του Τύπου:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα και πως βλέπεις την προσπάθεια που γίνεται;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι εδώ, που μπόρεσα να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας μου, σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας, οι συμπαίκτες, το επιτελείο αλλά και τα μέλη του συλλόγου με έχουν κάνει να νιώσω πολύ ζεστά, πολύ οικεία.

Έχω προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στα δεδομένα της ομάδας, ξέρω ότι υπάρχει πίεση και μεγάλες απαιτήσεις αλλά ξέρω ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, για να έρθει πάλι σε πορεία πρωταθλητισμού».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες θεωρείς πως η εκκίνηση του πρωταθλήματος είναι τόσο σημαντική ή είναι ένας μαραθώνιος;

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, να εμφανιστεί έτοιμη στο ξεκίνημα. Από κει και πέρα, το πρωτάθλημα είναι μεγάλος μαραθώνιος, κάθε λεπτομέρεια θα παίξει τον ρόλο της αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά από το πρώτο παιχνίδι».

Τι σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση από τον Παναθηναϊκό μέχρι στιγμής;

«Υπάρχει μία οργάνωση που δεν την έχω συνηθίσει. Σίγουρα η ομάδα σε κάνει να νιώθεις επαγγελματίας στον απόλυτο βαθμό. Σε βοηθάει να αποδώσεις όσο καλύτερα γίνεται τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια. Γενικότερα υπάρχει μία άριστη οργάνωση στον σύλλογο».

Τι να περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Κώτσιρα;

«Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Πρώτο μου μέλημα είναι τα αμυντικά μου καθήκοντα, προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο γίνεται εκεί αλλά μου αρέσει να συμμετέχω και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Πιστεύω ότι με σωστή δουλειά και υπομονή θα καταφέρουμε να βγάλουμε ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο».

Νιώθεις το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού; Μεγαλύτερη ευθύνη;

«Σίγουρα αλλά δεν μπορώ να πω ότι το έχω καταλάβει στον βαθμό που θα έπρεπε λόγω του ότι είμαστε ακόμη στην προετοιμασία. Eίμαι εδώ, είμαι έτοιμος και είμαι σίγουρος ότι έπρεπε να κάνω το βήμα παραπάνω για να αντέξω τις απαιτήσεις και την πίεση που θα υπάρχει».

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν άκουσες πως ο Παναθηναϊκός θέλει να σε αποκτήσει;

«Ήμουν πολύ ευχαριστημένος και το μόνο που περίμενα ήταν να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή και να ανέβω στην Αθήνα για να υπογράψω. Από την στιγμή που τον Γενάρη δεν προχώρησε η μεταγραφή στην ΑΕΚ δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος για το βήμα παραπάνω. Πάντα δούλευα, πάντα ήμουν έτοιμος αν μου δοθεί μια ευκαιρία. Μία ευκαιρία που μου την έδωσε ο Παναθηναϊκός και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών που υπάρχουν στο πρόσωπό μου».

Έχεις παίξει ως αντίπαλος στην Λεωφόρο. Πως νιώθεις που πλέον θα παίζεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού;

«Θα είναι πολύ διαφορετικά. Το σημαντικό είναι πως θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, θα μας δώσει παραπάνω ώθηση να πετύχουμε περισσότερα. Ανυπομονώ να πατήσω το χορτάρι της Λεωφόρου με τον κόσμο στις κερκίδες».

Έχεις στο μυαλό σου και την καθιέρωση στην Εθνική Ελλάδος;

«Έχω παίξει πριν από δύο χρόνια και ελπίζω μέσα από την καλή εικόνα της ομάδας και της δικής μου απόδοσης να μπορέσω να βρεθώ ξανά εκεί.

Καταλαβαίνετε και εσείς πως είναι διαφορετικό να παίζεις  στον Παναθηναϊκό και άλλο ο Αστέρας, είναι πιο εύκολο μέσα από τον Παναθηναϊκό να βρεθώ εκεί.

».

Τι θεωρείς πως πρέπει να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου;

«Επειδή όταν ξεκίνησα έπαιζα μεσοεπιθετικός για αρκετά χρόνια πριν γίνω μπακ, προσπαθώ να βελτιώνομαι στα αμυντικά μου καθήκοντα. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Από την άλλη και εδώ θέλω να βελτιώσω πράγματα στο παιχνίδι μου. Κυρίως το θέμα που έχει να κάνει με εμένα είναι της αυτοσυγκέντρωσης, να μην έχω κάποια κενά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι. Σε όλα τα λεπτά του αγώνα να είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά».

Πως βλέπεις το υλικό της ομάδας;

«Ασφαλώς υπάρχει ποιότητα. Κανένας δεν είναι τυχαία εδώ. Χρειάζεται δουλειά και υπομονή για να δούμε καλά πράγματα στο γήπεδο. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά, άσχετα αν δεν έχουμε δείξει στα δύο φιλικά τα στοιχεία που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Πιστεύω ότι με την δουλειά και την υπομονή μπορούμε να πετύχουμε ωραία πράγματα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE