ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Ο απαιτητικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς – Δουλειά στην ανάπτυξη

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προετοιμασία του δουλεύοντας πολύ στο κομμάτι της ανάπτυξης, στην πρωινή προπόνηση. Τα "θέλω" και οι απαιτήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για σωστή προπόνηση και συνεχόμενη βελτίωση. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας

Ο απαιτητικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Δουλειά στην ανάπτυξη

Στη σημερινή πρωινή προπόνηση, το βάρος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δόθηκε στην μεσοεπιθετική λειτουργία και την ανάπτυξη της ομάδας. Μετά το καθιερωμένο “ζέσταμα”, οι ποδοσφαριστές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, ενώ στο γήπεδο όπου εκτελούταν η άσκηση ήταν τοποθετημένα 10 ανδρείκελα.

Οι ομάδες ήταν οι παρακάτω:

-Πορτοκαλί: Σάντσες, Σερπέζης, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Αγιούμπ, Αϊτόρ, Σανκαρέ, Αθανασακόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος, Ιωαννίδης.

-Πράσινοι: Κώτσιρας, Βέλεθ, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σαβιέρ, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό, Μακέντα, Καμπετσής.

Η άσκηση αφορούσε την ανάπτυξη και τον τρόπο που η ομάδα πρέπει να βγαίνει μπροστά και να ολοκληρώνει με σέντρα από τα πλάγια και εκτέλεση. Τερματοφύλακας ήταν ο Χατζηγιαννάκης.

Στη δεύτερη άσκηση που αφορούσε πάλι την ανάπτυξη, ο Γιοβάνοβιτς κράτησε ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά. Τους χώρισε σε τρεις ομάδες των τεσσάρων. Οι παίκτες που συμμετείχαν ήταν οι Σανκαρέ, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Καμπετσής, Καρλίτος, Αθανασακόπουλος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Σαβιέρ, Μακέντα, Μαουρίσιο σε τρεις ομάδες. Στην άσκηση η πρώτη πάσα πήγαινε στον φορ που είχε πλάτη στην εστία. Αυτός τη γύριζε στον χαφ και η μπάλα έφτανε είτε στα πλάγια για να γίνει “κόψιμο”, είτε περνούσε κάθετα για να ολοκληρωθεί η φάση με τελείωμα. Τερματοφύλακες στην άσκηση ο Χριστογεώργος και ο Ξενόπουλος.

-Μετά το τέλος του προγράμματος, ορισμένοι ποδοσφαιριστές έμειναν για εκτελέσεις φάουλ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παρακολουθεί. Οι παίκτες ήταν οι: Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Μακέντα, Μπουζούκης, Ενγκμπακοτό, Αϊτόρ, Αγιούμπ, Χατζηθεοδωρίδης με τερματοφύλακε τους Χριστογεώργο και Ξενόπουλο

Οι διακοπές από τον Γιοβάνοβιτς και οι εντολές

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων για την ανάπτυξη και τη μεσοεπιθετική λειτουργία, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διέκοψε αρκετές φορές την προπόνηση για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να δώσει ξεκάθαρες κατευθύνσεις γι αυτά που θέλει. Για παράδειγμα, όταν ένας αμυντικός χαφ ανέβηκε με τη μπάλα, ο Σέρβος διέκοψε την άσκηση και τοποθέτησε τους παίκτες που ήταν πιο προωθημένοι στις θέσεις που θέλει αυτός να είναι. Ζητούσε πέντε ποδοσφαιριστές μπροστά απ’ αυτόν με την μπάλα. Οι τρεις να είναι πιο κοντά του και οι δυο προωθημένοι.

“Θέλω να παίρνετε αυτές τις θέσεις, για να έχει πιο πολλές επιλογές ο παίκτης που έχει τη μπάλα”, έλεγε ο Σέρβος και συμπλήρωνε: “Αν δεν έχουν σωστές θέσεις οι παίκτες μπροστά από αυτόν με τη μπάλα, να τη γυρίσετε στην άμυνα μέχρι να τοποθετηθούν σωστά”. Στην ίδια άσκηση, αν η πάσα πήγαινε στον κεντρικό επιθετικο, ο Γιοβάνοβιτς του έλεγε να κάνει κίνηση διαγώνια, για να πάρει μαζί του τον αμυντικό και να αφήσει κενό για να έρθει άλλος συμπαίκτης του στον χώρο.

Ο απαιτητικός κόουτς

Στη δεύτερη άσκηση, αρκετές φορές, παρά το γεγονός ότι η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα ή γινόταν καλή τελική, ο Γιοβάνοβιτς φώναζε: “Οχι, δε μου αρέσει αυτό”. Ο Σέρβος ήθελε η άσκηση να γίνεται με ταχύτητα και όχι με καθυστέρηση, αλλά και σωστές επιλογές στις πάσες. Ο έμπειρος προπονητής είναι απαιτητικός και όσο περνάει ο καιρός, το δείχνει όλο και περισσότερο στους ποδοσφαιριστές του.

Οταν, επίσης, κατά την εκτέλεση της άσκησης ο τελευταίος που έπαιρνε την μπάλα για να εκτελέσει ήταν σε θέση οφσάιντ, ο Γιοβάνοβιτς το φώναζε για να τους δείξει ότι τα πήγαν καλά, αλλά μέχρι ενός σημείου. Ζητούμενο είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προπόνηση, προκειμένου όλα αυτά να βγουν μετά στο γήπεδο.

“Μην κάνετε μηχανικά την πάσα, δείτε που είναι ο παίκτης που τη δίνετε”, έλεγε, επίσης, στους ποδοσφαιριστές του ο 59χρονος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE