ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Βελτιωμένος για 60 λεπτά, “έσβησε” στη συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 5-3 στα πέναλτι της Φένλο, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας, στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους. Καλή εικόνα για περίπου 60 λεπτά από τους πράσινους, που στα υπόλοιπα λεπτά έριξαν την απόδοσή τους. Αϊτόρ και Ενγκμπακοτό τα γκολ του "τριφυλλιού". Ξεκάθαρη η αδυναμία και η έλλειψη ποιότητας σε θέσεις από τη μέση και μπροστά.

Βελτιωμένος για 60 λεπτά,

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 5-3 στα πέναλτι της Φένλο, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας, στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους. Καλή εικόνα για περίπου 60 λεπτά από τους πράσινους, που στα υπόλοιπα λεπτά έριξαν την απόδοσή τους. Αϊτόρ και Ενγκμπακοτό τα γκολ του “τριφυλλιού”. Ξεκάθαρη η αδυναμία και η έλλειψη ποιότητας σε θέσεις από τη μέση και μπροστά.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβις παρέταξε στην αρχική ενδεκάδα σύστημα με 4-2-3-1 με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Βέλεθ, Σιδερά στα στόπερ. Δεξιά ήταν ο Κώτσιρας και αριστερά ο Χουάνκαρ. Στα χαφ έπαιξαν οι Πέρες και Μαουρίσιο και στα άκρα οι Ενγκμπακοτό και Αϊτόρ. Ο Καρλίτος ήταν πίσω από τον Ιωαννίδη.

Μπορεί οι πράσινοι να αιφνιδιάστηκαν όταν η Φένλο άνοιξε το σκορ στο 10′ με κοντινό πλασέ του Μπράκεν (είχε προηγηθεί ευκαιρία με τον Αϊτόρ στο 5′), αλλά από εκεί και πέρα στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν. Είχαν καλή κυκλοφορία, απέναντι σε μια ομάδα που είχε ξεκάθαρες αμυντικές βλέψεις, έπαιζαν με την μπάλα κάτω και έβγαζαν φάσεις. Πότε με τον Καρλίτος, πότε με τον Ιωαννίδη (δυο φορές) και πότε με τον Ενγκμπακοτό. Εν τέλει, το 1-1 έγινε στο 38′ όταν ο Καρλίτος με ωραία σέντρα από αριστερά είδε την κίνηση του Αϊτόρ και ο τελευταίος με κεφαλιά ισοφάρισε. Η πίεση των παικτών του Γιοβάνοβιτς συνεχιζόταν και το τριφύλλι κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, όταν λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ενγκμπακοτό με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο Γιοβάνοβιτς κράτησε μέσα τους Διούδη, Βέλεθ, Σιδερά και έβγαλε τους υπόλοιπους για να περάσει στο παιχνίδι τους Σάντσες, Χατζηθεοδωρίδη, Αγιούμπ, Αλεξανδρόπουλο, Μπουζούκη, Σαβιέρ, Χατζηγιοβάνη και Μακέντα. Λίγο αργότερα, ο Ξενόπουλος πέρασε στο παιχνίδι αντί του Διούδη, όπως και οι Σερπέζης και Ρόμπι αντι των δυο στόπερ που είχαν ξεκινήσει.

Μέχρι το 70′ ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, βγάζοντας φάσεις με τον Χατζηγιοβάνη να είναι δραστήριος. Η Φένλο, όμως, είχε ένα καλό πεντάλεπτο και από αδράνεια της πράσινης άμυνας κατάφερε να κάνει το 2-2 όταν ο Φαν Ρόιεν στο 72′ με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος. Οι πράσινοι όσο περνούσε η ώρα έριχναν και την απόδοσή τους. Στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, το  2-2 έμεινε μέχρι τέλους για να πάμε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποια σημάδια προόδου, κυρίως για 60 με 65 λεπτά, αλλά του λείπει η διάρκεια και φυσικά η ποιότητα από τη μέση και μπροστά για να γίνει μια πιο επικίνδυνη ομάδα. Θα πρέπει, επίσης, να προβληματίζει την ομάδα του Γιοβάνοβιτς ότι δέχθηκε δυο εύκολα γκολ από μια ομάδα που δεν είχε και πολύ επιθετικές βλέψεις.

Η διαδικασία των πέναλτι

Στα πέναλτι, λοιπόν, ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε πρώτος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Για τη Φένλο σούταρε ο Σρόιεν για να σκοράρει κι αυτός με τη σειρά του. Ο Μακέντα βρήκε κι αυτός δίχτυα στο δεύτερο πέναλτι. Ο Κόγκλιν σκόραρε κι αυτός για το 2-2 στη διαδικασία. Ο Αγιούμπ έβαλε κι αυτός γκολ με τον Παναθηναϊκό να έχει το απόλυτο. Για τους Ολλανδούς εκτέλεσε ο Φαν Ρόιεν με τον Ξενόπουλο να πέφτει στη δεξιά γωνία και να αποκρούει.

Ο Σάντσες ανέλαβε το τέταρτο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, βρίσκοντας κι αυτός δίχτυα για το 2-4. Στη συνέχεια ο Παχόνικ έβαλε γκολ για το 3-4. Ο Χατζηθεοδωρίδης ανέβαλε την επόμενη εκτέλεση και με το 5-3 έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε την απόλυτη επιτυχία στα πέναλτι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ