ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Ολλανδία 2021

Μαουρίσιο στο panathinaikos24: «Να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζουμε να φοράμε αυτή τη φανέλα»

Ο Μαουρίσιο μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα για τη χρονιά που έρχεται, τις απαιτήσεις που υπάρχουν και την ανάγκη να αρχίσει να διεκδικεί ο Παναθηναϊκός.

Μαουρίσιο στο panathinaikos24: «Να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζουμε να φοράμε αυτή τη φανέλα»

Ο Μαουρίσιο μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα για τη χρονιά που έρχεται, τις απαιτήσεις που υπάρχουν και την ανάγκη να αρχίσει να διεκδικεί ο Παναθηναϊκός.

Ο Βραζιλιάνος αναφέρεται στην πίεση από τους οπαδούς, τη δουλειά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, την προσπάθεια για επιθετικό ή… κανονικό- όπως το αποκαλεί- ποδόσφαιρο και τις δικές του επιδιώξεις: «Το πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε έναν τίτλο, όπως το πίστευα και πέρυσι. Θα παλέψουμε για να αρχίσουμε να διεκδικούμε και βήμα – βήμα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο έμπειρος χαφ αναφέρεται στα όσα πρέπει να κάνει το τριφύλλι τη νέα χρονιά και όλα όσα έχουν αλλάξει στην καθημερινότητα της ομάδας με την αλλαγή προπονητή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαουρίσιο στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη φετινή προετοιμασία της ομάδας;

«Νιώθω χαρούμενος, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν σκληρά, προκειμένου να καταλάβουν αυτά που θέλει ο νέος προπονητής και το επιτελείο του. Φυσικά, πρέπει να κάνουμε συνέχεια πράγματα προκειμένου να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας. Πιστεύω ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά και πολύ σωστά και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα είμαστε έτοιμοι».

Τι ελπίζεις και τι πιστεύεις ενόψει της νέας σεζόν; Τι θα αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν;

«Εγώ σαν Μαουρίσιο πάντα βάζω κάποιους στόχους στη ζωή μου. Ο στόχος μου πέρυσι ήταν να βοηθήσω η ομάδα να βγει στην Ευρώπη. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε αυτό, αλλά θέλω πάντα στη ζωή μου να πιστεύω ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Φυσικά ήμασταν πολύ στεναχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε όπως και οι φίλοι της ομάδας. Πέρα από τα όσα όλοι ξέρουν, μπορώ να σου πω ότι προσπαθήσαμε. Όλοι κάναμε λάθη, κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αλλά αυτό πέρασε. Ανήκει στο παρελθόν. Θέλω να κρατάω τα θετικά.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ήρθαμε πιο κοντά με τους συμπαίκτες μου. Για φέτος πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε μαχητές, να είμαστε όλοι ενωμένοι ως ομάδα και να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζουμε να φοράμε αυτή τη φανέλα. Με τον νέο μας προπονητή αρχίσαμε να έχουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετικά πράγματα στο μυαλό μας και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι δύσκολο το να υπόσχεσαι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε».

Μπορεί ο Παναθηναϊκός τη νέα χρονιά να παλέψει για έναν τίτλο;

«Αυτό είναι το όνειρο μου. Γι΄ αυτό το λόγο έχω έρθει στον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι ο στόχος μου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Δεν είναι εύκολο να χτίσεις κάτι ξαφνικά. Δεν είναι εύκολο να πας να πάρεις κατευθείαν το πρωτάθλημα. Πρέπει να πας βήμα – βήμα. Μετά από πολλά βήματα θα δούμε αν θα μπορούμε ή αν θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τον τίτλο. Πρέπει, όμως, να το κάνουμε. Μπορώ να πω ότι αυτός είναι ο στόχος. Το πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε έναν τίτλο, όπως το πίστευα και πέρυσι. Θα παλέψουμε για να αρχίσουμε να διεκδικούμε και βήμα – βήμα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Τι έχεις να πεις για τον καινούριο προπονητή, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Πως είναι η δουλειά μαζί του, αλλά και η καθημερινότητα;

«Μ΄ αρέσει ο τρόπος του και το στιλ του. Να ξέρεις, ότι μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Επίσης, έχει ένα πιο επιθετικό πλάνο πάνω στο οποίο στηρίζεται το παιχνίδι μας. Μας εξηγεί που πρέπει να είναι ο κάθε παίκτης και τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Δεν νοιάζεται τόσο πολύ για τα λάθη που κάνουμε, αλλά μας πιέζει συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι, ακόμη κι όταν κάνουμε λάθη. Έχει μεγάλη καριέρα ως προπονητής και ξέρει τι ακριβώς θέλουμε. Ξέρει τι ακριβώς ο Παναθηναϊκός θέλει. Είμαι χαρούμενος, διότι προσπαθεί να πάρει από κάθε ποδοσφαιριστή το 100%. Αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό».

Εσύ σε τι κατάσταση βρίσκεται με δεδομένο ότι, εκτός των άλλων, θεωρείσαι ηγέτης για την ομάδα. Επιπλέον, πως το αντιμετωπίζεις εσύ όλο αυτό, ιδιαίτερα στη νέα απαιτητική χρονιά;

«Ο Μαουρίσιο είναι ο ίδιος Μαουρίσιο που ήταν και στις προηγούμενες ομάδες του. Μου αρέσει να μιλάω, μου αρέσει να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και μου αρέσει να είμαι αυτός που βγαίνει μπροστά. Δεν ξέρω αν η σωστή λέξη είναι leader, αλλά έτσι συνηθίζουν να με αποκαλούν όσοι είναι απ΄έξω. Μέσα στην ομάδα έχουμε πολλούς παίκτες που παίρνουν στις πλάτες τους μεγάλες ευθύνες. Είναι καλό να παίρνουν πολλά άτομα διαφορετικές ευθύνες. Βοηθάει όλους να δουλέψουν καλύτερα. Βοηθάει την ομάδα, καθώς ο καθένας έχει και κάτι διαφορετικό που πρέπει να κάνει.

Πιστεύω ότι αυτή τη χρόνια μπορούμε να πετύχουμε ότι δεν καταφέραμε τον προηγούμενο. Θα προσπαθήσω να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ, όπως έκανα και πέρυσι. Φέτος είναι η δεύτερη μου χρόνια και θα προσπαθήσω να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα. Είμαι καλά, κάνοντας προετοιμασία με την ομάδα. Ο στόχος μου είναι να φτάσουμε σταδιακά στην κορυφή. Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι αντίπαλοι μας. Εμένα με νοιάζει η δική μας δουλειά, με νοιάζει ο Παναθηναϊκός. Πίστεψέ με, βλέπω θετικά όλο αυτό που κάνουμε».

Ποιο θα είναι το στιλ παιχνιδιού που θα παίζει τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός;

«Ο προπονητής προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα πιο επιθετική και με μεγαλύτερη συνοχή. Δεν του αρέσει το αμυντικό στιλ, καθώς θέλει η ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνεις… Όπως σου είπα πριν, σε στηρίζει ακόμα και αν κάνεις λάθος. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Όσο παίζεις κανονικό ποδόσφαιρο είναι λογικό να κάνεις και λάθη. Όλο αυτό προσπαθεί να το περάσει στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε επιθετικά. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε, καθώς πέρυσι αμυνόμασταν πάρα πολύ. Θα παίξουμε καλύτερα και θα είμαστε πιο «έξυπνοι» στο παιχνίδι μας. Αυτό πιστεύω. Εύχομαι να τα καταφέρουμε, το βέβαιο είναι ότι δουλεύουμε γι αυτό και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε».

Οι οπαδοί της ομάδας είναι απογοητευμένοι με την πορεία και τα γεγονότα των τελευταίων ετών. Νιώθεις αυτή την πίεση; Επηρεάζει σένα και τους συμπαίκτες σου; Τι μήνυμα θέλεις να τους στείλεις;

«Φυσικά και το νιώθω αυτό. Ειδικά κάθε φορά που πηγαίνω βόλτα στην πόλη. Μου αρέσει να έχω μια φυσιολογική ζωή και θέλω να την έχω. Γι΄αυτό υπάρχουν φορές που βγαίνω έξω με την οικογένεια μου και έρχονται και μου λένε: “Σε ευχαριστούμε που είσαι εδώ. Είσαι ένας πολύ καλός παίκτης. Βλέπουμε ότι δίνεις τα πάντα για την ομάδα, αλλά…”. Αυτό το “αλλά” το έχουν πάντα και είναι λογικό. Νιώθω ότι αγαπούν το κλαμπ, αλλά στεναχωριούνται και είναι λογικό. Αυτό που μπορώ να πω σε αυτούς είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά χωρίς αυτούς στο πλευρό μας είναι αδύνατο να τα καταφέρουμε.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη τους και είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν. Είναι εύκολο να στηρίζεις κάποιον όταν τα πράγματα είναι καλά, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι δίπλα του στις δύσκολες στιγμές. Από την άλλη τους καταλαβαίνω, διότι είναι απογοητευμένοι με το κλαμπ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξουν πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με καλά αποτελέσματα. Θυμάμαι ότι πέρυσι η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Αν δείξουμε στον κόσμο ότι θα παλέψουμε, τότε είμαι σίγουρος ότι θα μας στηρίξουν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ