ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νύχτα εφιάλτης σε Βαρυμπόμπη, Τατόι, Θρακομακεδόνες: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα!

Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί πολιτών - Πόρτα-πόρτα αστυνομία και πυροσβεστική καλούσαν τους πολίτες να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους.

Νύχτα εφιάλτης σε Βαρυμπόμπη, Τατόι, Θρακομακεδόνες: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα!

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής, από τη μεγάλη και σοβαρή φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και πήρε μέσα σε λίγες ώρες μεγάλη έκταση. Η Πολιτική Προστασία, με μήνυμα από το 112, ενημερώνει τους κατοίκους σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες να εκκενώσουν ενώ, λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ η φωτιά επεκτείνεται δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό. Στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν εκατοντάδες πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως του ήλιου συνέδραμαν ελικόπτερα και αεροσκάφη. Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς.

Μέσα σε ένα 24ώρο, ξέσπασαν 40 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με τα σοβαρότερα προβλήματα να είναι μεταξύ άλλων στην Αττική, Εύβοια και Κω. Τρία ήταν τα μέτωπα στην Βαρυμπόμπη, ενώ συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονταν. Εκκενώθηκαν οικισμοί ενώ η φωτιά με μανία έκαιγε σπίτια.

Αργά το απόγευμα, διακομίστηκαν με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης ενώ ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251. Οι υγειονομικές δομές της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ. Λόγω της έκτακτης κατάστασης, σε εφημερία τέθηκαν τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ. Το υπουργείο Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση, τονίζει όσοι είναι άνω των 65 ετών και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιολογικά, παιδιά να μην κινούνται στις περιοχές καθώς είναι αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 212.019 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πηγή: protothema.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...