ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η καθυστέρηση, η δουλειά του Ιβάν και ο χρόνος που πιέζει

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την κλεψύδρα που γύρισε ανάποδα και για τα απαραίτητα αποτελέσματα που θα δώσουν χρόνο σε Γιοβάνοβιτς και Παναθηναϊκό.

Η καθυστέρηση, η δουλειά του Ιβάν και ο χρόνος που πιέζει

Το γεγονός πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να είναι σίγουρος για τις επιλογές του και να μειώσει το ρίσκο στις μεταγραφές που θα κάνει ο Παναθηναϊκός δεν σημαίνει και πως θα γίνουν όλα σωστά. Οι «πράσινοι» έχουν καθυστερήσει υπερβολικά να προχωρήσουν σε κινήσεις που υποτίθεται πως θα αποτελέσουν επιλογές του βασικού κορμού και αυτή η καθυστέρηση μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Εκτός αν ο Σέρβος προπονητής έχει αποφασίσει τουλάχιστον στο ξεκίνημα να πορευτεί με παίκτες που βρίσκονταν και πέρσι στο ρόστερ.

Σε 2,5 εβδομάδες ξεκινά το πρωτάθλημα, είναι αρκετός χρόνος προκειμένου να δουλέψει ακόμα περισσότερα πράγματα ο Γιοβάνοβιτς στην προπόνηση, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως στο γήπεδο θα δούμε πολλά διαφορετικά πράγματα σε σχέση με αυτά που βλέπαμε στα φιλικά. Και η αρχή, όπως γνωρίζουν πολύ καλά στον Παναθηναϊκό, είναι το ήμισυ του παντός. Αν… στραβώσει το ξεκίνημα, δύσκολα ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει την  πίεση και τους κραδασμούς και να γυρίσει το χαρτί.

Το είδαμε πέρσι με τον Πογιάτος να φεύγει έπειτα από το τραγικό  ξεκίνημα και στη συνέχεια τη χρονιά να είναι καταστροφική. Με ευθύνη φυσικά και του Λάζλο Μπόλονι, που δεν δούλεψε και αποτέλεσε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της προπονητικής ιστορίας του συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε απ’ όσους βρέθηκαν στην Ολλανδία, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, ο Ιβάν είναι ένας άνθρωπος που έχει ωραίες ποδοσφαιρικές ιδέες, που θέλει να αλλάξει το προφίλ του Παναθηναϊκού, που δουλεύει πολύ και σωστά. Κανείς, ωστόσο, δεν θα του προσφέρει άλλοθι σε ενδεχόμενη αποτυχία. Είναι κάτι που το γνωρίζει πρώτα ο ίδιος, από τη στιγμή που ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα, την πίεση που υπάρχει σε αυτή και το πώς λειτουργούν τα πράγματα σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.

Στην… στραβή ο Ιβάν θα ακούσει πως καθυστέρησε τις μεταγραφές, πως δεν ήθελε τεχνικό διευθυντή, πως πέρασε το διάστημα που η ομάδα «δένεται» μέσω της προετοιμασίας έχοντας τον Κώτσιρα και τον Ρούμπεν Πέρεθ σαν μοναδικά νέα πρόσωπα.

Χρόνος υπάρχει και για να έρθουν παίκτες και για να δούμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό, αλλά θα πρέπει τα πρώτα αποτελέσματα να είναι θετικά ώστε να μην συσσωρευτεί έξτρα πίεση σε μια ομάδα που ο κόσμος της γκρινιάζει (και δικαίως το κάνει) πριν καλά – καλά ξεκινήσει η σεζόν.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.