ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δραματική μάχη με τις φλόγες στην Αρχαία Ολυμπία – Μεταβαίνει εκτάκτως ο Μητσοτάκης (pics & vid)

Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Αρχαία Ολυμπία και τη Μεσσηνία, με τις πυρκαγιές να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δραματική μάχη με τις φλόγες στην Αρχαία Ολυμπία - Μεταβαίνει εκτάκτως ο Μητσοτάκης (pics & vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές δυνάμεις εξαιτίας της μεγάλης αναζωπύρωσης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 5 Αυγούστου κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Δημιουργήθηκε νέο μέτωπο που κατευθύνεται προς τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας που βρίσκονται πίσω από τον λόφο στον οποίο έχει ξεσπάσει η φωτιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στο λόφο της Γαλανής και πίσω από τον Κρόνιο Λόφο.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες επιχειρούσαν ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το κρατήσουν μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 211.722 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με το πρώτο φως τη ημέρας πέντε εναέρια μέσα ξεκίνησαν ρίψεις νερού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Εκτάκτως στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πληγείσες από τη μεγάλη πυρκαγιά περιοχές της Ηλείας θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι στην Ηλεία βρίσκονται ήδη οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και μετά από εισήγηση των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης έγινε εκκένωση των χωριών Λατζόι και Λιναριά.

olympia_day2-1-2-baddd743f78260387a88412a7f13567d.jpg

Δύσκολη η κατάσταση και στη Μεσσηνία

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε μία πλαγιά και συνεχίζει να καίει, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει υποστεί ζημιές ένα σπίτι στην περιοχή Μοναστηράκι».  «Το θετικό είναι», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Όσον αφορά στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αυτές αποτελούνται από 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Να σημειωθεί, ότι λόγω της φωτιάς έχουν εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...