ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Άρεσε με τους «βασικούς», τον πρόδωσαν ατομικά λάθη (Vids)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του φιλικού αγώνα με τη Λοκομοτίβα, σκόραρε δυο φορές με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά από δυο δικά του λάθη δέχθηκε άλλα τόσα για το τελικό 2-2.

Παναθηναϊκός: Άρεσε με τους «βασικούς», τον πρόδωσαν ατομικά λάθη (Vids)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του φιλικού αγώνα με τη Λοκομοτίβα, σκόραρε δυο φορές με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά από δυο δικά του λάθη δέχθηκε άλλα τόσα για το τελικό 2-2.

Το ματς

Στο πρώτο φιλικό στην Ελλάδα μετά την επιστροφή από το Χορστ της Ολλανδίας που έγινε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τους παίκτες του με σχηματισμό 4-2-3-1 και στο βασικό σχήμα βρίσκονταν οι Διούδης κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τοποθετήθηκαν οι Χουανκάρ, Σιδεράς, Βέλεθ και Κώτσιρας. Στη δυάδα μπροστά από τα στόπερ ήταν οι Μαουρίσιο και Πέρεθ, μπροστά τους οι Ενγκμπακοτό, Χατζηγιοβάνης και Βιγιαφάνιες, με μοναδικό προωθημένο τον Καρλίτος.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 82.099 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη ευκαιρία στη φιλική αναμέτρηση, ήρθε από πλευράς φιλοξενουμένων με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου, όταν ο Τσοκάϊ δοκίμασε ένα δυνατό δεξί σουτ, με τον Διούδη να εκτινάσσεται και να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε ιδανική ευκαιρία στο 15’ για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Ενγκμπακοτό, ο Αφρικανός εξτρέμ πάσαρε άριστα στον Καρλίτος, ο οποίος φάτσα με το τέρμα έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (17’) οι «πράσινοι» έχασαν ακόμα μια καλή στιγμή όταν αρχικά ο Καρλίτος σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και στην επαναφορά ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία.

Ότι δεν κατάφερε δις ο Παναθηναϊκός, το πέτυχε η Λοκομοτίβα ένα λεπτό αργότερα (18’) με τον Κατσαβέντα να αξιοποιεί το λάθος των «πρασίνων» στη μεσαία γραμμή και να παραβιάζει την εστία του Διούδη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στην πορείας μπάλας, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 27’ της αναμέτρησης για να δούμε φάση για τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα ο Χατζηγιοβάνης μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, δοκίμασε μια σέντρα για την καρδιά της περιοχής, αλλά ο Βιγιαφάνιες δεν τη βρήκε σωστά για να την στείλει στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Λοκομοτίβα είχε τις δικές της ευκαιρίες αλλά ο Διούδης ήταν παρόντας και αποσόβησε τον κίνδυνο.

τριφύλλι» με εκπληκτική αντεπίθεση και τον Χατζηγιοβάννη να σκοράρει ξανά!">

Στο 39’ οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι σε σπρώξιμο πάνω στον Βέλεθ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χατζηγιοβάνης για να φέρει το ματς στα ίσια (1-1). Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πήρε και το προβάδισμα στην αναμέτρηση με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Τάσου Χατζηγιοβάνη που αξιοποίησε στο έπακρο την σέντρα του Χουανκάρ και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 2-1.

Οι «πράσινοι» πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία και για τρίτο γκολ, αλλά ο Μαουρίσιο αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του α’ μέρους, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βλέπει με ικανοποίηση την ομάδα του να ανατρέπει το σκορ.

Στην επανάληψη και στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να ελέγχει την κατοχή μπάλας. Στο 54’ ήρθε και η πρώτη κίνηση από τον πάγκο για το «τριφύλλι» με τον Μπουζούκη να μπαίνει στη θέση του Χατζηγιοβάνη.

Στο 56’ ένα λάθος του Μαουρίσιο παραλίγο να στοιχίσει στο «τριφύλλι», ωστόσο ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τη μπάλα πριν οι Κροάτες γίνουν επικίνδυνοι για την «πράσινη» εστία.

Από το 60’ και μετά οι δύο ομάδες προχώρησαν σε πολλές αλλαγές, με τους Αγιούμπ και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τη θέση των Μαουρίσιο και Ρούμπεν.

Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, αλλά ο Αρτίστικο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κίνδυνο για την εστία του Διούδη. Πέντε λεπτά αργότερα (69’), ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, αλλά ο Μπουζούκης παρότι πλάσαρε σωστά, είδε τον τερματοφύλακα της Λοκομοτίβα να απομακρύνει εντυπωσιακά το σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στο 70’ της αναμέτρησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Ζβόνιμιρ Σάρλια, ενώ προχώρησε και σε άλλες οκτώ αλλαγές.

Ο σχηματισμός της ομάδας άλλαξε σε 4-3-3, ενώ όπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να μην έχουν την παραμικρή σημαντική ευκαιρία. Στο 86’ ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση για το 3-1, ωστόσο τα «χάλασε» στην τελική προσπάθεια.

Αντί για το 3-1 στο επόμενο λεπτό, η Λοκομοτίβα έφερε το ματς στα ίσια (2-2) εκμεταλλευόμενη το λάθος του Σάρλια, με τον Αρτίστικο να πλασάρει τον Χριστογεώργο για την ισοφάριση. Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Αγιούμπ είχε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 3-2, ωστόσο το δυνατό σου που δοκίμασε έφυγε ψηλά άουτ, με το 2-2 να είναι το τελικό σκορ για τις δύο ομάδες.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ(70᾽ Χατζηθεοδωρίδης), Κότσιρας(70᾽ Σάντσες), Βέλεθ(70᾽ Σάρλια), Σιδεράς(70᾽ Σερπέζης), Μαουρίσιο(62᾽ Αγιούμπ), Πέρεθ(64᾽ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης(55᾽ Μπουζούκης), Νγκαμπακοτό(70᾽ Σαβιέρ), Βιγιαφάνιες(70᾽ Αθανασακόπουλος), Καρλίτος(70᾽Καμπετσής).

Λοκομοτίβα: Σαντινί, Αλιγιού, Ντάμπρο, Κασεβέντα, Μάριτς, Ντε Χάας, Κοκάτς, Πίβαριτς, Σόλντο, Στοϊκοβιτς, Τσίπετιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Μάλες, Μάρκου, Βρανίκοβιτς, Χεντίγια, Ντάιτσερ, Αρτίστικο, Μαγκντάλινιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...