ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αυτός ο Χατζηγιοβάνης μπορεί να κάνει τη διαφορά

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που ξεχωρίζει και για τα υλικά που χρειάζεται ο Γιοβάνοβιτς προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.

Αυτός ο Χατζηγιοβάνης μπορεί να κάνει τη διαφορά

Είναι δεδομένο ότι ο Ιβάν είναι ένας… κανονικός προπονητής. Δυστυχώς στον περσινό Παναθηναϊκό δεν είχαμε κανονικούς προπονητές και γι’ αυτό το απλό που κάνει ο Σέρβος μας φαίνεται βήμα μπροστά. Ο Πογιάτος ήταν ένας μαθητευόμενος μάγος, ο Μπόλονι ένας προπονητής που τον είχε ξεπεράσει προ πολλού το ποδόσφαιρο.

Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να… μάθει στους παίκτες του πως να αναπτύσσονται, πω να κάνουν επίθεση, πως να δημιουργούν. Δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί για όλα αυτά. Αλλά τα τελευταία χρόνια ο πήχης στον Παναθηναϊκό έχει πέσει πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα το απλό να μας φαίνεται ως κάτι… εξεζητημένο.

Οι αρχές που προσπαθεί να βάλει ο Γιοβάνοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι σωστές, το ότι δεν θα βλέπουμε το περσινό χάλι που… πονούσαν τα μάτια μας σε κάθε παιχνίδι και οι νίκες έρχονταν κατά τύχη είναι δεδομένο. Όμως για να πετύχει το εγχείρημα χρειάζονται και τα κατάλληλα υλικά. Και ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα μπόλικο δρόμο για να ανεβάσει την ατομική ποιότητα του ρόστερ του.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.364 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
τριφύλλι» με εκπληκτική αντεπίθεση και τον Χατζηγιοβάννη να σκοράρει ξανά!">

Θέλει τουλάχιστον 3-4 ποδοσφαιριστές που θα είναι καλύτεροι απ’ τους υπάρχοντες και θα βάλουν και προσωπικότητα στο γήπεδο ώστε να ανέβει επίπεδο. Και να μπορεί να μιλάει για υψηλότερους στόχους. Όσα σωστά κι αν κάνει ο προπονητής, όσο καλά και αν δουλέψει, αν δεν υπάρχει ποιότητα σε μια ομάδα δεν θα μπορέσει να κάνει άλματα. Θα κάνει ένα βηματάκι τη φορά, αλλά αυτό δεν αρκεί για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.

Από το φιλικό κόντρα στην Λοκομοτίβα, που είναι μια ομάδα σαφώς πιο έτοιμη από τους «πράσινους», πλην της καλύτερης εικόνα συνολικά από τη μέση και μπροστά, μπορούμε να κρατήσουμε την εικόνα που έδειξε ο Χατζηγιοβάνης και την απόδοση του Χουάνκαρ. Ιδιαίτερα ο πρώτος δείχνει πως ξεχωρίζει απ’ όλα τα εξτρέμ του Παναθηναϊκού και όσο οι «πράσινοι» δεν ενισχύονται στη συγκεκριμένη θέση, τότε δεν πρέπει καν να μπαίνουν σε διαδικασία σκέψης για πώληση του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Μπορεί να υπήρξαν άλλα… θέματα πριν από λίγες μέρες, αλλά αυτά φαίνεται πως πλέον έχουν μπει στην άκρη, ο Γιοβάνοβιτς εμπιστεύεται τον ποδοσφαιριστή, ο Χατζηγιοβάνης δείχνει τεράστια όρεξη για να ηγηθεί και το γκρουπ τον έχει ανάγκη.

Αντί για συζητήσεις πώλησης, ας γίνουν κουβέντες ανανέωσης προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο Παναθηναϊκός να τον χάσει τσάμπα σε ένα εξάμηνο. Και να του δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Εκτός αν σκοπεύουν στην ομάδα να αγοράσουν δύο εξτρέμ που θα κάνουν τη διαφορά, κάτι που όχι μόνο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά είναι και εξαιρετικά δύσκολο στην περίοδο που βρισκόμαστε.

Οι περισσότεροι καλοί ποδοσφαιριστές έχουν βρει ήδη ομάδες όταν το ημερολόγιο πλησιάζει προς τα μέσα Αυγούστου και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός που έχει καθυστερήσει σχεδόν… εγκληματικά στον συγκεκριμένο τομέα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.