ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Συναγερμός για τη διασπορά στην Κρήτη – «Θα ζήσουμε ό,τι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα»

Σήμα κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κρήτη, κάτι που αποτυπώνεται και στις μονάδες εντατικής θεραπείας- έστειλε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και συντονιστής των Μονάδων του νησιού κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Συναγερμός για τη διασπορά στην Κρήτη - «Θα ζήσουμε ό,τι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα»

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο κ. Γεωργόπουλος, κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, προειδοποιώντας πως «η κατάσταση θα εξελιχθεί δραματικά στο νησί το επόμενο διάστημα. Η Κρήτη θα ζήσει ότι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Ο ίδιος εξήγησε πως στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, τα 25 από τα 27 κρεβάτια που διαθέτει είναι κατειλημμένα. «Στα 14 νοσηλεύονται ασθενείς covid, ηλικίας 19 έως 84 ετών και τα υπόλοιπα 11 εξυπηρετούν άλλα περιστατικά. Είναι θέμα χρόνου να καλυφθούν τα 2 διαθέσιμα κρεβάτια. Όλοι οι ασθενείς covid που νοσηλεύουμε στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εάν είχαν εμβολιαστεί σήμερα δεν θα βρίσκονταν στην ΜΕΘ.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι το εμβόλιο σώζει ζωές. Λυπάμαι που το λέω αλλά κάποιοι από τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας δεν θα τα καταφέρουν. Και μεταξύ αυτών δεν είναι η 84χρονη η κατάσταση της οποίας εξελίσσεται καλά. Θα είναι μικρότεροι σε ηλικία», τονίζει ο κ. Γεωργόπουλος.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 60.304 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πρόβλημα της Κρήτης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο δεν σχετίζεται με τον τουρισμό. Όπως επισημαίνει δεν ευθύνονται οι ξένοι τουρίστες για την αύξηση του αριθμού των νοσούντων από κορωνοϊό. Γι’ αυτό την ευθύνη φέρουν οι Κρητικοί, οι οποίοι από τη μια αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και από την άλλη δεν προσέχουν στις κοινωνικές τους επαφές, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει.

«Έχουμε περιπτώσεις σε χωριά, που ιερείς εμποδίζουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, δίχως να αντιλαμβάνονται το κακό που κάνουν. Κάποιοι από αυτούς καταλήγουν στα νοσοκομεία αφού νοσούν με κορωνοϊό» είπε.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...