ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός – ΑΠΟΕΛ: Θέλει διάρκεια και ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο της Λεωφόρου, έχοντας κάποια καλά ξεσπάσματα, αλλά όχι και διάρκεια. Ξεκάθαρη η ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Καμπετσής του γκολ του "τριφυλλιού". Δοκάρι ο Ενγκμπακοτό.

Παναθηναϊκός - ΑΠΟΕΛ: Θέλει διάρκεια και ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο της Λεωφόρου, έχοντας κάποια καλά ξεσπάσματα, αλλά όχι και διάρκεια. Ξεκάθαρη η ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Καμπετσής του γκολ του “τριφυλλιού”. Δοκάρι ο Ενγκμπακοτό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τους γνωστούς έντεκα, σε σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στα στόπερ οι Βέλεθ, Σιδεράς. Δεξιά ο Κώτσιρας και αριστερά ο Χουάνκαρ. Στα χαφ ήταν οι Μαουρίσιο και Ρούμπεν, δεξιά ο Χατζηγιοβάνης, αριστερά ο Ενγκμπακοτό και πίσω από τον Καρλίτος ο Βιγιαφάνιες.

Οι πράσινοι προσπάθησαν εξ’ αρχής να πάρουν την κατοχή, κάτι που θέλει ο προπονητής τους και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Παρά το γεγονός ότι το τριφύλλι επέβαλλε στα πρώτα 20 λεπτά τον ρυθμό του, δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις και όποτε έφτανε κοντά στην περιοχή οι προσπάθειες ήταν ημιτελείς. Εν τέλει, ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που από το… πουθενά άνοιξε το σκορ.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.697 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 21′ ο Θεοδώρου πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, πίεσε τον ΑΠΟΕΛ και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 44′ όταν ο Εγνκμπακοτό σημάδεψε με ωραίο πλασέ το δοκάρι.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ με το “καλημέρα”. Ο Χατζηγιοβάνης συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον νεοεισελθόντα Καμπετσή και ο τελευταίος πλάσαρε σωστά για το 1-1.

Στο 59΄ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά και έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαουρίσιο έκανε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ωστόσο ο Αϊτόρ δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση, με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να βγαίνει δυνατά και να απομακρύνει.

Οι πράσινοι είχαν την κατοχή και την καλή κυκλοφορία, αλλά δεν έβγαζαν τις απαιτούμενες ευκαιρίες. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση από τη μέση και μπροστά για να ανέβει το επίπεδο. Στο 74′ ο Ρούμπεν έβγαλε εξαιρετική διαγώνια, ο Αϊτόρ κατέβασε ωραία, σούταρε δυνατά, αλλά ο γκολκίπερ απέκρουσε.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 81′ όταν έπειτα από ωραία κυκλοφορία η μπάλα έφτασε στον Καμπετσή, ο οποίος “φάτσα” με την εστία σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός για 5ο στη σειρά φιλικό δεν πήρε τη νίκη, δείχνοντας κάποια καλά διαστήματα, αλλά και προβληματίζοντας με την έλλειψη ποιότητας από τη μέση και μπροστά και από το γεγονός ότι δημιουργεί λίγο συγκριτικά με την κατοχή και την κυκλοφορία του. Ένα πρόβλημα που παρατηρείται, επίσης, είναι σε κάποια σημεία το αμυντικό τρανζίσιον της ομάδας.

Στα θετικά, οι περισσότερες ευκαιρίες από τον ΑΠΟΕΛ και η καλύτερη εμφάνιση στο γήπεδο από τους Κύπριους, αλλά και η διάθεση για επιθετικό παιχνίδι με την μπάλα κάτω. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (76’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (76’ Σάντσες), Βέλεθ (84’ Σάρλια), Σιδεράς, Χουάνκαρ (87’ Χατζηθεοδωρίδης), Ρούμπεν (84’ Σαβιέρ), Μαουρίσιο (71’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (76’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες (72’ Μπουζούκης), Ενγκμπακοτό (46’ Αϊτόρ), Καρλίτος (46’ Καμπετσής).

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Τσεμπάκε (64’ Λουντέμο), Καρό, Βινίσιους, Ζαμπάλα, Νταουσβίλι, (64’ Σάντος) Εφραίμ (77’ Εντονγκαλά), Ντε Βινσέντι, Ντανίλο, Θεοδώρου (85’ Κατσαντώνης), Κβιλιτάια (85’ Γουίλερ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.