ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καλοδουλεμένος ο Παναθηναϊκός του Ιβάν, αλλά… φωνάζει για ποιοτικές μεταγραφές!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Μίλαν στην Τεργέστη, έχοντας καλά και κακά διαστήματα απέναντι στην πολύ ποιοτική ιταλική ομάδα. Καλοδουλεμένο το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που φωνάζει ότι με ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις θα γίνει ακόμη καλύτερο.

Καλοδουλεμένος ο Παναθηναϊκός του Ιβάν, αλλά... φωνάζει για ποιοτικές μεταγραφές!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Μίλαν στην Τεργέστη, έχοντας καλά και κακά διαστήματα απέναντι στην πολύ ποιοτική ιταλική ομάδα. Καλοδουλεμένο το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που φωνάζει ότι με ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις θα γίνει ακόμη καλύτερο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τρεις χαφ, προκειμένου να έχει ένα πιο σφικτό σχήμα απέναντι στην πολύ ποιοτική Μίλαν. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στην άμυνα οι Βέλεθ, Σιδεράς. Δεξιά ο Κώτσιρας και αριστερά ο Χουάνκαρ. Στα χαφ ήταν οι Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο με τον Βραζιλιάνο να παίζει λίγο πιο μπροστά. Στα άκρα έπαιξαν οι Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά. Βέβαια, η Μίλαν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16′ όταν η κλάση του Ζιρού μίλησε. Ο φορ των Ιταλών κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.844 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από το 20′ και μετά, οι πράσινοι ισορρόπησαν και πήραν την κατοχή της μπάλας. Είχαν καλή κυκλοφορία, ψύχραιμες αποφάσεις, αλλά τους έλειπε η τελική πάσα για να απειλήσουν. Προσπάθησαν κάποιες φορές με Βιγιαφάνιες και Μακέντα να τρυπήσουν την ιταλική άμυνα, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ ο Χατζηγιοβάνης απείλησε με μακρινό σούτ, για να απομακρύνει ο τερματοφύλακας. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι δε θα αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ζιρού “χτύπησε” ξανά. Με παρόμοιο τρόπο στο 43′ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας… αθόρυβα κι αυτή τη φορά με κεφαλιά “έγραψε” το 2-0. Η Μίλαν δίχως να κάνει κάτι το φοβερό, εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα στην επίθεσή της.

Στην επανάληψη, οι σταδιακά πολλές αλλαγές δημιούργησαν νέες ισορροπίες. Ο Ζιρού είχε δοκάρι, ενώ η Μίλαν είχε ακόμα 2-3 καλές φάσεις στην επανάληψη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο περνούσε η ώρα, έδινε ευκαιρίες και σε περισσότερους παίκτες, ενώ το γκολ για το τριφύλλι ήρθε στο 77′.

Ο Ιωαννίδης πρέσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλά και κακά διαστήματα απέναντι στην πανίσχυρη και πολύ ποιοτική Μίλαν. Έδειξε, επίσης, ότι είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η ομάδα έδειξε τακτική πειθαρχεία, είχε αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της και αυτό είναι θετικό διότι φαίνεται ότι δουλεύει πολύ καλά. Η πρόοδος και η βελτίωση από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας είναι εμφανής κι αυτό οφείλουμε να το τονίσουμε.

Αυτό, επίσης, που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι υπάρχουν κενά που φωνάζουν. Μεσοεπιθετικά. Οι ποιοτικές μεταγραφές έστω και στο παραπέντε είναι αναγκαίες. Αναφερόμαστε σε εξτρέμ, “δεκάρι”, αλλά και επιθετικό. Παίκτες καλύτεροι από τους υπάρχοντες για να ανέβει το επίπεδο και ο Παναθηναϊκός συνολικά να γίνει καλύτερη ομάδα…

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης(85΄ Ξενόπουλος), Κώτσιρας(76΄ Σάντσες), Σιδεράς, Βέλεθ (85΄ Σάρλια), Χουάνκαρ(86΄Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος(66΄Αϊτόρ), Μαουρίσιο(76΄ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες(46΄ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (46΄ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (46΄ Ιωαννίδης).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μανιάν (71′ Ταταρουσάνου) Καλάμπρια (71′ Καλούλου) Κιάερ (62′ Μαλντίνι), Τομόρι (62′ Ντίας), Ερναντές (72′ Καστιγιέχο) Σαλεμάκερς (72′ Μπαλό – Τουρέ) Κρούνιτς (83′ Καπόνε), Τονάλι (62′ Ρομανιόλι), Λεάο (62′ Μπενασέρ), Ζιρού (62′ Πομπέγκα), Ρέμπιτς (62′ Γκάμπια)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.