ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Οι αναγκαίες κινήσεις για έναν καλύτερο και… κανονικό Παναθηναϊκό

Ο χρόνος πιέζει, αλλά ακόμη δεν έχει χαθεί τίποτα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανεβάσει το επίπεδό του με σοβαρές μεταγραφές από τη μέση και μπροστά. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Οι αναγκαίες κινήσεις για έναν καλύτερο και... κανονικό Παναθηναϊκό

Ο χρόνος πιέζει, αλλά ακόμη δεν έχει χαθεί τίποτα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανεβάσει το επίπεδό του με σοβαρές μεταγραφές από τη μέση και μπροστά. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Το έχουμε τονίσει κι άλλες φορές. Έχει ειπωθεί από το τέλος της περασμένης σεζόν και έχει γραφτεί η μεγάλη ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει το επίπεδό του και να αρχίσει να διεκδικεί ξανά. Ο στόχος, άλλωστε, για τη νέα χρονιά είναι διπλός.

*Αρχικά, η ομάδα θα πρέπει να κερδίσει τον κόσμο της. Έναν κόσμο ταλαιπωρημένο απ’ όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Οι οπαδοί του τριφυλλιού πρέπει να δουν καλύτερα πράγματα. Και κυρίως πρέπει να δουν έναν Παναθηναϊκό που θα αρχίσει να επιστρέφει στη δική του κανονικότητα. Να κάνει, τουλάχιστον, το πρώτο βήμα.

*Για να συμβεί το παραπάνω, απαιτούνται πολλά, κάτι που έχουμε αναφέρει στο παρελθόν πολλές φορές. Το κλαμπ συνολικά πρέπει να λειτουργήσει ξανά βασισμένο σε πρότυπα και σε νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Σε αυτό το κομμάτι έχουν κάποιες κινήσεις από το τέλος της περασμένης σεζόν και μετά, αλλά χρειάζονται κι άλλα κυρίως σε τμήματα κομβικά, όπως αυτό του σκάουτινγκ και της συνολικής ποδοσφαιρικής οργάνωσης. Πράγματα τα οποία ήταν και είναι υπεραπαραίτητα. Ξαναγράφουμε: Κάποια πρώτα βήματα έχουν γίνει. Πρέπει να συνεχιστούν για το καλό του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός, κυρίως όταν έχει τεράστιο μέγεθος, οφείλει καθημερινά να εξελίσσεται, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από μεγάλη κρίση.

*Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έχει βρει έναν προπονητή σοβαρό, έμπειρο και δουλευταρά. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθημερινά προσπαθεί να βελτιώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας και να της επαναφέρει τη νοοτροπία του μεγάλου Συλλόγου. Από την πρώτη μέρα γι’ αυτό παλεύει. Ο Σέρβος έχει καταφέρει να διαφοροποιήσει το στιλ του Παναθηναϊκού. Από το περσινό χάλι, βλέπεις μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Με συνέπεια, συνοχή και ξεκάθαρη φιλοσοφία για ποδόσφαιρο κυριαρχίας και επιθετικότητας. Η πρόοδος σε αυτό, από την πρώτη μέρα προετοιμασίας κι έπειτα, είναι εμφανής.

*Αρκεί αυτό; Οχι, είναι η απάντηση. Δεν αρκεί η καλή δουλειά. Σημαντική, μα χρειάζονται κι άλλα. Αναφερόμαστε, φυσικά, στις μεταγραφές. Στα μέσα του Αυγούστου και ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τις πιο… εξαιρετικές κινήσεις αν θέλει πραγματικά να αλλάξει το επίπεδό του.

*Μέχρι τώρα έχουν αποκτηθεί οι Ρούμπεν, Κώτσιρας και Σάρλια. Ένας αμυντικός χαφ με εμπειρία και παραστάσεις, ένας καλός δεξιός μπακ που τον γνωρίζουμε από τη θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης κι ένας στόπερ που ήρθε για να συμπληρώσει την αμυντική τετράδα. Θα τον δούμε στην πορεία. Από εδώ και πέρα πρέπει να περιμένουμε τις κινήσεις αυτές που θα αλλάξουν τον Παναθηναϊκό σε πολύ σημαντικό βαθμό…

*Η ομάδα θέλει τρεις με τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα την κάνουν καλύτερη στη μεσοεπιθετική της λειτουργία. Ένα οκταροδεκάρι, τουλάχιστον ένα εξτρέμ (ιδανικά δυο) κι έναν επιθετικό. Ολοι τους πρέπει να είναι πιο ποιοτικοί απ’ αυτούς που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Κακά τα ψέματα. Το επίπεδο σε πολλές θέσεις από το κέντρο και… μπροστά έχει ένα ταβάνι. Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι είναι υποχρεωτικό να έρθουν παίκτες από το πάνω ράφι. Ποδοσφαιριστές επιπέδου που θα κάνουν τον Παναθηναϊκό πιο δυνατό ποδοσφαιρικά.

*Οι επόμενες μέρες θα δείξουν και τι παίκτες θα αποκτηθούν. Έστω και τώρα. Μπορεί ο χρόνος να πιέζει, αλλά δεν έχει χαθεί κάτι. Με στοχευμένες κινήσεις, με την απόκτηση εξαιρετικών παικτών και σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις, το επίπεδο μπορεί να αλλάξει. Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή. Αλλά, όπως αναφέραμε, και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Τώρα είναι η ώρα για την ποιοτική αναβάθμιση που θα ανεβάσει τον Παναθηναϊκό, θα τον κάνει καλύτερο και φυσικά θα αυξήσει και τον “ανταγωνισμό” καθημερινά στις προπονήσεις.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...