ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Στο νοσοκομείο με διπλό εγκεφαλικό η Ροζίτα Σώκου, δίνει μάχη για τη ζωή της

Η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, Ροζίτα Σώκου, νοσηλεύεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς έπαθε διπλό εγκεφαλικό.

Στο νοσοκομείο με διπλό εγκεφαλικό η Ροζίτα Σώκου, δίνει μάχη για τη ζωή της

Στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» βρίσκεται η Ροζίτα Σώκου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προσπαθώντας να κρατηθεί στη ζωή, μετά το διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στο σπίτι της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Espresso». Στο πλευρό της 98χρονης, βρίσκεται συνεχώς η μοναχοκόρη της, Ιρένε.

Η Ροζίτα Σώκου γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1923 στην Πλάκα της Αθήνας και μεγάλωσε στο Ψυχικό. Είναι κόρη του δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα και εκδότη Γεωργίου Σώκου και της Τιτίκας Μιχαηλίδου, με καταγωγή από τη Σμύρνη. Παρακολουθούσε από νηπιακής ηλικίας μαζί με τον παππού της Φώτη Μιχαηλίδη, μανιώδη θεατρόφιλο και κινηματογραφόφιλο, τις κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που παίζονταν στην Αθήνα.

Ο πατέρας της πέθανε το 1937, έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια και εκείνη ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφράστρια και καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Το 1957 παντρεύτηκε τον Ιταλό δημοσιογράφο Μάνλιο Μαραντέι (Manlio Maradei) και αναχώρησε για την Ιταλία. Το 1958 απέκτησε την κόρη της Ιρένε και το 1961 επέστρεψε μαζί της στην Ελλάδα. Έχει δύο εγγόνια, τον Τανκρέντι – Εμίλιο και τη Λαβίνια – Φαρίντα.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.725 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.