ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε αναστολή από σήμερα και χωρίς αποδοχές όσοι δεν έκαναν εμβόλιο σε προνοιακές δομές

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τις κενές θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τους ανεμβολίαστους που θα μπουν σε αναστολή.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε αναστολή από σήμερα και χωρίς αποδοχές όσοι δεν έκαναν εμβόλιο σε προνοιακές δομές

Περίπου 400 εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές έχουν διατυπώσει την άρνησή τους να εμβολιασθούν κατά του κορωνοϊού, παρότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που έχει θεσμοθετηθεί θα τους αφήσει εκτός εργασίας και μάλιστα χωρίς αποδοχές.

Η απόφαση της κυβέρνησης άλλωστε προβλέπει ότι έως σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου θα έπρεπε υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία, να έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Διαφορετικά μπαίνουν σε αναστολή εργασίας.

Αντίστοιχα ισχύει και για όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας έως τη 1η Σεπτεμβρίου.

“Πήρε το οκ από Μακάμπι ο Παναθηναϊκός για Μπράουν”: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για τον Παναθηναϊκό
“Πήρε το οκ από Μακάμπι ο Παναθηναϊκός για Μπράουν”: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για τον Παναθηναϊκό 8.885 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντικαταστήσει άμεσα όσους βρεθούν εκτός συστήματος, κάτι που άλλωστε προβλέπεται και στις σχετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν.

Ωστόσο το πρόβλημα εστιάζεται στην ανεύρεση προσωπικού ειδικά στον νοσηλευτικό τομέα, όπου οι διαθέσιμοι επαγγελματίες είναι λίγοι στη χώρα μας σήμερα.

Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Πάντως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός επιβάλλεται τόσο σε προνοιακές δομές του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν έλεγχοι από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, οπότε και θα επιβάλλονται και πρόστιμα για εκείνους που δεν θα τηρούν το νόμο.

Πρόστιμα – Κυρώσεις

Ειδικότερα οι διατάξεις που έχουν ψηφιστεί προβλέπουν τις παρακάτω κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού:

Δημόσιος Τομέας:

  • Για τον εργαζόμενο: ειδικό διοικητικό μέτρο αναστολής καθηκόντων (μη καταβολή αποδοχών) με απόφαση του επικεφαλής του Φορέα. Άρση αναστολής μετά την πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ιδιωτικός τομέας:

  • Για τον εργαζόμενο: Ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.
  • Για τον εργοδότη: Στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση των οικείων διατάξεων επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο α) 10.000 € για κάθε παράβαση και έως 50.000€ και β) σε περίπτωση υποτροπής που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο 20.000€ για κάθε παράβαση και έως 200.000€.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.