ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Φωτιά στα Βίλια: Τρίτη ημέρα μάχης με τις αναζωπυρώσεις

Τρίτη ημέρα μάχης με τα πύρινα μέτωπα στα Βίλια.

Φωτιά στα Βίλια: Τρίτη ημέρα μάχης με τις αναζωπυρώσεις

Τρίτη ημέρα μάχης με τις φλόγες για τους πυροσβέστες καθώς η φωτιά στα Βίλια Αττικής συνεχίζει το καταστροφικό της έργο προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια. Όπως είπε στο OPEN TV η κυρία Μαρία, κάτοικος στον οικισμό Θέα, γύρω στις 4 το πρωί ήρθαν εθελοντές και «μας εξανάγκασαν να εγκαταλείψουμε Μέχρι να βγούμε, κατέβαινε η φλόγα το βουνό Ποιος θέλει να εγκαταλείψει το σπίτι του τέτοιες ώρες Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άφησαν τη φωτιά να ξεφύγει τόσο».

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κύριος Κώστας, περιέγραψε: «Πιστεύαμε ότι θα έσβηναν χθες τη φωτιά σήμερα είναι πολύ δύσκολα. Νιώθουμε αδικημένοι γιατί υπάρχουν πυροσβέστες και δεν μπορούν να πλησιάσουν τη φωτιά. Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι».

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 57.707 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ήμασταν τυχεροί»

Ο Σωκράτης Βασιλείου, επικεφαλής Εθελοντών είπε «ό,τι μπορούμε να δώσουμε θα το κάνουμε». «Ήμασταν τυχεροί χθες το απόγευμα γιατί ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κατάλαβε τη σοβαρότητα και έτσι σώθηκε η πόλη.το μέτωπο έφυγε από εμάς», σημείωσε ο Κώστας Μακρυνόρης, πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων.

θηρία» Ιλιούσιν, ώστε να «κρατήσουν» τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι.">

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στα Βίλια

Έτσι η φωτιά εξακολουθεί να καίει πευκόφυτο δάσος στο όρος Μακρόν και στο όρος Πατέρας, σε μία ευρύτερη περιοχή που αποτελεί έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου για την Αττική. Επί ποδός βρίσκεται ο οικισμός στα Βίλια με τους κάτοικους να μένουν ξάγρυπνοι και παρακολουθούν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Οι κάτοικοι αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες που θα τους προσέφεραν μία κάποια προστασία.

Στα Βίλια το μέτωπο δεν είναι ενιαίο αλλά ο οικισμός είναι περικυκλωμένος από μικρές εστίες φωτιάς, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν ξανά και στόχος είναι να ελεγχθούν μέχρι τότε οι αναζωπυρώσει και τα ενεργά μέτωπα.

Κερατέα: Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο – Σε συναγερμό για αναζωπυρώσεις

Οριοθετημένο είναι το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος σημείωσε ότι στην περιοχή της Λαυρεωτικής υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς και ξεκαθάρισε ότι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο. Μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούσαν περιοδικά 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μαζί με τα Ιλιούσιν.

Την Τρίτη, μία μεγάλη αναζωπύρωση στην Συντερίνα, σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα. Μάλιστα, στο σημείο έκαναν ορισμένες ρίψεις και τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» που επιχειρούσαν στα Βίλια. Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και στις περιοχές Αγιασμόθι και Δροσιά, αλλά δεν απείλησαν κατοικημένη περιοχή.

Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέες εστίες φωτιάς τις επόμενες ημέρες και σημείωσε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς οι συνθήκες που ευνοούν την επέκταση των πυρκαγιών.

Γιατί δεν πέταξε το Beriev τη Δευτέρα

Αναφερόμενος στο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev, το οποίο δεν επιχείρησε τη Δευτέρα για να περιορίσει τα πύρινα μέτωπα, γεγονός που πυροδότησε κριτική από την αντιπολίτευση, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι δεν πέταξε διότι συμπλήρωσε ώρες πτήσεις και βρέθηκε σε προγραμματισμένη συντήρηση από τις 13 Αυγούστου, η οποία μάλιστα έγινε περισσότερο ενδελεχής εξαιτίας του ατυχήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...