ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σοκάρει η πρώτη γυναίκα – δήμαρχος στο Αφγανιστάν: «Περιμένω απλώς τους Ταλιμπάν να έρθουν να με σκοτώσουν» (vid)

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο για τις εικόνες χάους αλλά και για την τύχη των γυναικών και όσων αντιτίθενται στους Ταλιμπάν.

Σοκάρει η πρώτη γυναίκα - δήμαρχος στο Αφγανιστάν: «Περιμένω απλώς τους Ταλιμπάν να έρθουν να με σκοτώσουν» (vid)

Τα όσα περιγράφει η Zarifa Ghafari, η νεότερη δήμαρχος της χώρας, είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί.

H 29χρονη Zarifa Ghafari είναι από τις λίγες γυναίκες στο Αφγανιστάν που κατάφεραν σε τόσο νεαρή ηλικία να ξεχωρίσουν και να καταξιωθούν επαγγελματικά. Μάλιστα, στα 27 της κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα αλλά και η νεότερη δήμαρχος σε ολόκληρη τη χώρα. Με τους Ταλιμπάν, όμως, να βρίσκονται κοντά και να πρεσβεύουν τις “απαρχαιωμένες” ιδεολογίες τους, η ίδια δεν μπόρεσε να κρατήσει την θέση της και μετατέθηκε σε ένα ασφαλέστερο πόστο, στο υπουργείο Άμυνας της Καμπούλ, ως υπεύθυνη για την ασφάλεια των στρατιωτικών.

Μέχρι πρόσφατα η Zarifa Ghafari ήταν αρκετά ικανοποιημένη για την ζωή της. Είχε μια καλή δουλειά, τα παιδιά της και σχεδίαζε το μέλλον της. Την Κυριακή, όμως – με την είσοδο των Ταλιμπάν στο Καμπούλ- όλα άλλαξαν. Αντιλαμβανόμενη το αδιέξοδο, αποκάλυψε πως απλώς περιμένει την στιγμή που θα την σκοτώσουν.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 57.829 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Κάθομαι εδώ και τους περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου. Απλώς κάθομαι εδώ μαζί τους και με τον σύζυγό μου. Και θα έρθουν για ανθρώπους σαν εμένα και θα με σκοτώσουν. Δεν μπορώ να εγκαταλείψω την οικογένειά μου. Εξάλλου, πού να πάω;», είπε η Zarifa Ghafari στο inews.co.uk.

Πηγή: Newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...