ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Οι… καμπάνες και η υποχρεωτική ποιοτική αναβάθμιση έστω και στο φινάλε

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την υποχρέωση του Παναθηναϊκού για ποιοτική αναβάθμιση έστω και στο παρά πέντε και την ανάγκη να ντυθούν στα πράσινα παίκτες επιπέδου, προκειμένου να λυθούν σημαντικά προβλήματα.

Οι... καμπάνες και η υποχρεωτική ποιοτική αναβάθμιση έστω και στο φινάλε

*Η φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από τον Παναιτωλικό ήταν όχι απλώς ένα μικρό καμπανάκι, αλλά πολλές καμπάνες μαζί που χτυπούν δυνατά. Το ματς δεν το είδαμε, αφού δεν υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση, συνεπώς κριτική δεν μπορεί να γίνει. Απ’ αυτά που μαθαίνουμε είναι ότι η ομάδα είχε ένα καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όπου θα μπορούσε να σημειώσει πάνω από ένα γκολ, αλλά κι ένα κακό στην επανάληψη.

*Η ήττα από την ομάδα του Αγρινίου μέσα στη Λεωφόρο δεν είναι το πρόβλημα. Φιλικό ματς είναι, όσο κι αν χτυπάει άσχημα το γεγονός ότι η ομάδα σε 7 παιχνίδια, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, δεν έχει πάρει ούτε μία νίκη! Το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού και πρέπει να διορθωθεί έστω και στο παρά πέντε.

*Θα τονίσουμε ξανά ότι η δουλειά που γίνεται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πάρα πολύ καλή. Αυτό φαίνεται όταν με τον ίδιο κορμό, η ομάδα προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι της κομμάτια που πέρυσι δεν υπήρχαν, κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει με τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την επιθετικότητά της. Ο Σέρβος προπονητής δουλεύει πάρα πολύ με τους ποδοσφαιριστές του με σκοπό να παρουσιάσει φέτος έναν Παναθηναϊκό καλύτερο, έναν Παναθηναϊκό που θα παίζει ένα πιο κυριαρχικό ποδόσφαιρο, μα κι έναν Παναθηναϊκό νικητή. Το τελευταίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ισως είναι και το σημαντικότερο όλων στη φάση που βρισκόμαστε.

*Ο Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, καλείται να δημιουργήσει ξανά έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή. Έναν Παναθηναϊκό που θα έχει ξανά τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας και που φέτος είναι υποχρεωμένος να βάλει τις βάσεις για να αρχίσει και πάλι να διεκδικεί. Το τελευταίο το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Αρκεί, λοιπόν, η καλή και σκληρή δουλειά για όλα αυτά; “Οχι”, είναι η απάντηση…

*Η ομάδα χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση κυρίως από τη μέση και μπροστά, που μέχρι τώρα δεν την έχει κάνει. Για πολλούς λόγους, τους οποίους έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα κείμενα, η καθυστέρηση στις μεταγραφές είναι πρωτοφανής. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχαμε φτάσει στα τέλη του Αυγούστου με την ομάδα να περιμένει σημαντικές μεταγραφές για να καλύψει τα βασικά της κενά! Κάτι πρέπει να γίνει λοιπόν, έστω και τώρα. Άλλωστε, δεν έχει χαθεί κάτι. Αλλά το θέμα είναι να μη χαθεί.

*Ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρότατο πρόβλημα στις θέσεις μεσοεπιθετικά. Θέλει εξτρέμ, θέλει χαφ, θέλει επιθετικό (ανοιχτό αν θα πάρει). Και κυρίως θέλει οι ποδοσφαιριστές που θα ντυθούν στα πράσινα να τον ανεβάσουν ένα και δυο επίπεδα. Να μην είναι μετριότητες, αλλά παίκτες που θα προσθέσουν ποιότητα, προσωπικότητα, ταχύτητα, δημιουργία και γκολ. Δεν μπορεί να διορθωθεί διαφορετική η κατάσταση, παρά μόνο με τις κατάλληλες κινήσεις και τη συνέχεια στη σκληρή δουλειά.

*Ολα δείχνουν ότι εντός της εβδομάδας θα έχουμε δυο μεταγραφές, ίσως και τρεις. Παραμένει αμφίβολο το αν η ομάδα αποκτήσει σέντερ φορ, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει κάποιος να αποχωρήσει. Πάντως, κάνει “μπαμ” ότι το “τριφύλλι” θέλει έναν επιθετικό γκολτζή και καλύτερο από τους ήδη υπάρχοντες, προκειμένου να ανέβει το επίπεδο και στη γραμμή κρούσης. Ας ελπίσουμε, έστω και στο φινάλε, οι ποδοσφαιριστές που θα ντυθούν στα πράσινα να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα, να προσθέσουν ποιότητα στο ρόστερ και να γίνει η αρχή για να μπουν, επιτέλους, οι βάσεις που αναφέραμε και παραπάνω.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ