ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τους Σκανδιναβούς μην τους φοβάστε

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το μεταγραφικό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού και στέκεται στον λιγότερο διαφημισμένο.

Τους Σκανδιναβούς μην τους φοβάστε

Το μεταγραφικό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού ήταν αναμενόμενο. Δεν μπορούσαν οι πράσινοι να πάνε στα επίσημα παιχνίδια χωρίς να κάνουν 3-4 κινήσεις που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι έως ότου ολοκληρωθούν οι κινήσεις και φυσικά μέχρι να δούμε και τους παίκτες στο γήπεδο. Πολλοί έχουν έρθει με περγαμηνές, αλλά απογοήτευσαν. Ωστόσο, για να μη γίνουμε… μάντεις κακών, τόσο τα όσα μαθαίνουμε για τον Παλάσιο όσο και για τον Βιτάλ είναι άκρως ενθαρρυντικά. Κι αν δούμε και το ρόστερ του Παναθηναϊκού, είναι σαφώς μια αναβάθμιση.

Συν και κάτι ακόμα: ειδικά για τον Αργεντινό, έρχεται από μία χώρα που ο κόσμος γουστάρει. Ανέκαθεν στον Παναθηναϊκό υπήρχε μια ξεχωριστή θέση για τους παίκτες από την Αργεντινή. Ποιους να θυμηθούμε και ποιους να αφήσουμε έξω. Έχουν περάσει παιχταράδες, έχουν πάρει τίτλους, έχουν τρελάνει τον κόσμο. Ακόμα και στα δύο τελευταία νταμπλ που πήρε ο Παναθηναϊκός είχε μεταξύ των πρωταγωνιστών του δύο παίκτες από τη χώρα του τανγκο: τον Έκι το 2004 και τον Λέτο το 2010.

Μακάρι ο Παλάσιος να βγει κάτι αντίστοιχο – αν με το καλό έρθει – όπως να βγει και ο Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος έχει σούπερ συστάσεις. Σαν δεκάρι παλιάς κοπής. Ας κλείσουν με το καλό και θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε και να αναλύσουμε.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.553 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Λούτκβιστ είναι μάλλον το πιο… λάιτ όνομα απ’ τους τρεις. Όμως εδώ θέλω κάτι να επισημάνω. Αν υπάρχει μια αγορά που νιώθεις “σίγουρος” ότι ο ποδοσφαιριστής θα δώσει το 100% και θα παίξει όπως περιμένεις αυτή είναι η σκανδιναβική. Αν είναι ποδοσφαιριστής του 6-7 θα σου παίξει για 6-7. Και μπορεί να πάει προς το 8-9. Ποτέ όμως προς το 5. Είναι τόσο δουλευταράδες, τόσο συγκεντρωμένοι, που μοιάζουν με ρομπότ.

Έβλεπες για παράδειγμα τον Μπεργκ στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και έμοιαζε σαν να είναι… ρυθμισμένος. Έμπαινε στο γήπεδο για προπόνηση, έκανε focus σε ό,τι ζητούσε ο προπονητής, εκτελούσε τις ασκήσεις με ακρίβεια και άφηνε τις πλάκες για μετά την προπόνηση. Και μετά τον έβλεπε στο γήπεδο και έτριβες τα μάτια σου για το πόσο σπουδαίος είναι. Όλα ξεκινούν από την προπόνηση και οι Σκανδιναβοί έχουν μάθει να δουλεύουν απολύτως σωστά.

Γι’ αυτό και δεν την φοβάμαι αυτή τη μεταγραφή. Ο Σουηδός θα παίξει ανάλογα με την αξία του. Και θα προσαρμοστεί γρήγορα, καθώς είναι κι αυτό ένα από τα στοιχεία που κουβαλάνε οι Σκανδιναβοί. Προσαρμόζονται εύκολα στις συνθήκες, στις ανάγκες, στα θέλω. Τα υπόλοιπα στο… γήπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.