ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τα φιλικά του έδειξαν πως χρειαζόταν και ένας σέντερ φορ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το πρόβλημα που εμφανίστηκε στην επίθεση και παραθέτει τα νούμερα.

Τα φιλικά του έδειξαν πως χρειαζόταν και ένας σέντερ φορ

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φιλικά του παιχνίδια με το 1-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο. Δίνοντας τελικά δύο περισσότερα απ’ τα έξι που είχε στο μυαλό του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού η αναβολή του πρωταθλήματος απαιτούσε να υπάρξουν επιπλέον παιχνίδια. Παιχνίδια, όμως, που αν θέλετε την προσωπική μου άποψη δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Ο λόγος είναι πως πια φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου και θα έπρεπε να υπάρχουν επίσημα παιχνίδια. Αυτό είναι και στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες προετοιμασίας κάπου… ξενερώνεις όταν είσαι αναγκασμένος να παίξεις χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα. «Μπουχτίζεις» από τα πολλά φιλικά, την ώρα που οι συνάδελφοί σου σε όλη την Ευρώπη παίζουν επίσημα παιχνίδια.

Είναι λόγος προβληματισμού το γεγονός πως δεν κέρδισε κανένα φιλικό ο Παναθηναϊκός, αλλά αν έρθουν οι νίκες στα επίσημα κανείς δεν θα θυμάται τι έκανες το καλοκαίρι. Επιπλέον, με την έναρξη της σεζόν θα δούμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό. Ο Λούντκβιστ, ο Βιτάλ, ευχόμαστε ο Παλάσιος και ίσως 1-2 ακόμα ποδοσφαιριστές θα αλλάξουν την εικόνα της ομάδας.

Αν πάντως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να δει κάτι μέσω των φιλικών του είναι πως χρειάζεται ενίσχυση στην επιθετική γραμμή. Σε οχτώ παιχνίδια οι τρεις σέντερ φορ του Παναθηναϊκού σημείωσαν μόλις δύο γκολ. Ένα ο Ιωαννίδης και ένα ο Καρλίτος. Κανένα ο – υποτίθεται βασικός – Μακέντα.

Επί της ουσίας οι «πράσινοι» ξεκινούν μια σεζόν χωρίς «σημείο αναφοράς» μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Δεν πάνε σε μεταγραφή γιατί δεν έφυγε κάποιος ώστε να αδειάσει θέση στο ρόστερ και να εξοικονομηθούν χρήματα. Ίσως ο Γιοβάνοβιτς θεωρεί πως με την έλευση των παικτών πίσω και γύρω από τον επιθετικό θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες οι φορ του να βρεθούν σε θέσεις βολής και να εκτελέσουν με καλύτερες προϋποθέσεις.

Όμως κανείς απ’ τους τρεις δεν έχει δείξει το ένστικτο του… killer. Ίσως περισσότερο απ’ όλους ο Ιωαννίδης, που τούτη την ώρα θεωρείται τρίτος στη σειρά επιθετικός. Όταν όμως πρώτος σου σκόρερ στα φιλικά είναι ο Χατζηγιοβάνης των τριών γκολ και όχι κάποιος από τους τρεις επιθετικούς που έχεις, τότε ίσως θα έπρεπε να δεις περισσότερο ζεστά το θέμα της ενίσχυσης στη θέση «9».

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.