ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Από τον Τσάβες στον Παλάσιος: Οι δύο πιο ακριβές μεταγραφές επί εποχής Αλαφούζου είναι απ’ την Αργεντινή

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος είναι η ακριβότερη μεταγραφή επί Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό. Πριν απ’ αυτόν; Ήταν ένας άλλος Αργεντινός για τον οποίο οι «πράσινοι»… έσπασαν τον κουμπαρά τους.

Από τον Τσάβες στον Παλάσιος: Οι δύο πιο ακριβές μεταγραφές επί εποχής Αλαφούζου είναι απ’ την Αργεντινή

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε στο παρά… οχτώ τη μεταγραφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος χθες το βράδυ. Στις 23.52, μόλις οχτώ λεπτά πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, έστειλε το τελευταίο έγγραφο στην Ιντεπεντιέντε. Και ενημέρωσε επίσημα πως ο Αργεντινός μπορεί να θεωρείται ποδοσφαιριστής της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για να καταφέρουν να κάνουν το… μπαμ με τον Παλάσιος οι «πράσινοι» έπρεπε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το γνώριζαν από την πρώτη στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς τους υπέδειξε τον Αργεντινό εξτρέμ πως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Αλλά ήταν αποφασισμένοι να την προχωρήσουν και να ντύσουν τον παίκτη στα πράσινα. Έστω και αν χρειαζόταν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η τελευταία πρόταση του Παναθηναϊκού προς Ιντεπεντιέντε και Πατσούκα ήταν στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. «Βρείτε εσείς πως θα κάνετε τη… μοιρασιά», τους είπαν οι «πράσινοι». Οι οποίοι ανέλαβαν και τους φόρους, με αποτέλεσμα η μεταγραφή να κοστίσει κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Κάνει εντύπωση το ποσό γιατί ο Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών σπάνια προχωρά σε αγορές παικτών. Κινείται κυρίως σε αυτή των ελεύθερων ή ψάχνει για δανεικούς. Για παράδειγμα πέρσι το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έδωσε χρήματα μόνο στον Λεβαδειακό για τον Ιωαννίδη, χρήματα που δεν ήταν περισσότερα από 80-90 χιλιάδες ευρώ.

Πρόπερσι πήραν μόνο ελεύθερους ή δανεικούς: Σένκεφελντ, Μολό, Περέα, Φάουστο, Νούνιες, Ζαχίντ, Μπεκ, Μολό και τον Κολοβό για τον οποίο θα πλήρωναν την Ομόνοια σε πολλές δόσεις.

Το καλοκαίρι του 2018 πήγαν ξανά στην αγορά των ελεύθερων: Μακέντα, Βέργος, Καμπετσής, Παντελάκης, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Σιφναίος. Ποια ήταν η μεγαλύτερη αγορά πριν από τον Παλάσιος; Ενός άλλου Αργεντινού, σε μια ανάλογη χρονική περίοδο με την τωρινή. Στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2017 ο Παναθηναϊκός αγόραζε από την Μπόκα Τζούνιορς τον Αντρές Τσάβες έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αργεντινός επιθετικός είχε έρθει με μεγάλη προοπτική, είχε φέρει ενθουσιασμό τόσο στον – τότε προπονητή – Μαρίνο Ουζουνίδη, όσο και στον κόσμο, αλλά έφευγε μερικούς μήνες αργότερα έχοντας απογοητεύσει άπαντες. Ας ελπίσουμε ο Παλάσιος να αποδειχτεί διαφορετική περίπτωση και να καταφέρει να… επιστρέψει την μεγάλη επένδυση που κάνει ο Παναθηναϊκός για εκείνον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.