ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση: “Εξαιρετικός τερματοφύλακας ο Μπρινιόλι – Ο κόσμος θα τον λατρέψει για τα ηγετικά χαρακτηριστικά του”

Ο ρεπόρτερ της Έμπολι, Τομάσο Καρμινιάνι, αναλύει το προφίλ του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο panathinaikos24.gr.

Ανάλυση:

Ο ρεπόρτερ της Έμπολι, Τομάσο Καρμινιάνι, αναλύει το προφίλ του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο panathinaikos24.gr.

Ο 30χρονος Ιταλός τερματοφύλακας, που πέρυσι αναδείχθηκε MVP της σεζόν στη Serie B με την Έμπολι, αποτελεί παίκτη του Παναθηναϊκού και το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται στη χώρα μας για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Μπρινιόλι είχε γεμάτες χρονιές σε Παλέρμο και Εμπολι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οπαδοί των τελευταίων στο άκουσμα της είδησης αποχώρησης του παίκτη για τον Παναθηναϊκό, έκαναν έντονη κριτική στη διοίκηση με συνεχόμενα σχόλια στα social media.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 842 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ζητήσαμε την άποψη του συναδέλφου από την Ιταλία και ρεπόρτερ της Έμπολι στην εφημερίδα La Nazione και το ραδιόφωνο, Radio Lady, Τομάσο Καρμινιάνι.

Ο δημοσιογράφος από τη γειτονική χώρα μας ανέλυσε το παιχνίδι και τα χαρακτηριστικά του Μπρινιόλι: “O Μπρινιόλι είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Είναι ευκίνητος, γρήγορος και ικανός στις εξόδους. Έχει πολύ καλή αντίληψη του χώρου του και της άμυνας. Στην Έμπολι ήταν ένας από τους ηγέτες της ομάδας στα αποδυτήρια. Στις δύσκολες στιγμές ήταν αυτός που έβγαινε μπροστά και μπορώ να σου πω ότι πρόκειται επίσης για έναν φοβερό χαρακτήρα. Στην Έμπολι ήταν ένας από τους ηγέτες. Έκανε φοβερή χρονιά πέρυσι και ειδικά στα κρίσιμα ματς της σεζόν. Μπορώ να σου πω ότι ήταν πάντα ανάμεσα στους καλύτερους της ομάδας τους. Επίσης, κάτι που μας έκανε εντύπωση είναι ότι όταν ένα ματς δεν πήγαινε καλά, ήταν αυτός που έβγαινε προς τα έξω. Μπορεί κανείς από την ομάδα να μην ήθελε για παράδειγμα να μιλήσει, αλλά ο Μπρινιόλι είχε το θάρρος και το έκανε”.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα δυνατά και αδύνατα σημεία του 30χρονου τερματοφύλακα: “Είναι ένας πλήρης γκολκίπερ και όπως σου είπα με ηγετικά χαρακτηριστικά. Πολύ καλός στις επεμβάσεις και στις εξόδους. Αν μπορούμε να πούμε για αδύνατο σημείο είναι ότι κάποιες φορές παίρνει ρίσκα, ειδικά όταν παίζει με τα πόδια. Ωστόσο, δεν μπορώ να βρω κάτι σημαντικά αρνητικό. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας”.

Οι οπαδοί της Έμπολι αντέδρασαν με την απόφαση να δοθεί στον Παναθηναϊκό. Να τι μας εξηγεί γι αυτό ο συνάδελφος από την Ιταλία: “Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση αυτή ήταν έκπληξη για τους οπαδούς και όχι μόνο. Δεν περίμεναν να φύγει ο Μπρινιόλι. Το κλαμπ επέλεξε να επενδύσει σε έναν νεαρότερο τερματοφύλακα. Με τη Γιουβέντους αγωνίστηκε ο Βικάριο και παρά το γεγονός ότι πήγε καλά η κριτική για την αποχώρηση Μπρινιόλι είναι έντονη”.

Τέλος, αναφορικά με τον… Μπρινιόλι του Παναθηναϊκού και αν θεωρεί ότι θα “καπαρώσει” θέση βασικού, ο ρεπόρτερ της Έμπολι μας τονίζει ότι: “Πιστεύω ότι ο Μπρινιόλι θα είναι έτοιμος και στον Παναθηναϊκό να πάρει ρόλο ηγέτη ως τερματοφύλακας. Οι οπαδοί θα τον λατρέψουν γι αυτό. Ξέρω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού και γενικότερα οι Έλληνες οπαδοί είναι πιστοί και παθιασμένοι πολύ. Εγώ του εύχομαι να τα πάει καλά”

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.