ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Βοτανικός: Φτάνει η ώρα για τις πιο σημαντικές αποφάσεις – Τα επόμενα βήματα

Η κρίσιμη Γ.Σ του Παναθηναϊκού ΑΟ, οι προσπάθειες να γίνει κανονικά στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι διμερείς συμβάσεις και οι επόμενες μέρες που θα είναι "καυτές" για το θέμα της διπλής ανάπλασης. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Βοτανικός:  Φτάνει η ώρα για τις πιο σημαντικές αποφάσεις - Τα επόμενα βήματα

Η κρίσιμη Γ.Σ του Παναθηναϊκού ΑΟ, οι προσπάθειες να γίνει κανονικά στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι διμερείς συμβάσεις και οι επόμενες μέρες που θα είναι “καυτές” για το θέμα της διπλής ανάπλασης. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Για τα μεταγραφικά και τον απολογισμό των όσων έκανε (πάντα υπάρχει ο αστερίσκος της μια προσθήκης ελεύθερου παίκτη) ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός τα είπαμε τόσο μέσω της εκπομπής με τον Τάσο Νικολογιάννη και τον Κώστα Μανωλιουδάκη, όσο και μέσω αρθρογραφιών και αναλύσεων. Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, θα μπορούσε να κάνει μια – δυο κινήσεις ακόμα (αριστερά, επίθεση) και τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το Σάββατο (20:30) 11 Σεπτεμβρίου με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

*Υπάρχει, φυσικά, το πιο “καυτό” θέμα για τον Σύλλογο. Το πλέον σημαντικό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό οργανισμό που δεν είναι άλλο από τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο στον Βοτανικό. . Ένα θέμα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει (επιτέλους) στα τέλη του Σεπτέμβρη ή λίγο αργότερα και έπειτα να πάρει τον δρόμο του, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο.

*Ας δούμε ποια είναι τα επόμενα βήματα και τι προκύπτει τις τελευταίες ημέρες:

-Η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού Α.Ο είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά θεωρείται δεδομένη η έλλειψη απαρτίας. Συνεπώς, τα σπουδαία θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 29 του μήνα. Προσοχή: Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο, αλλά και το πιο… απαιτητικό.

-Τι εννοούμε; Για να πάμε σε ΓΣ τέλος του μήνα, θα πρέπει οι συμβάσεις να είναι έτοιμες σύντομα προκειμένου να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Α.Ο περίπου 15 ημέρες πριν. Μιλάμε για τη συμφωνία ΠΑΕ – Ερασιτέχνη, Δήμου – Ερασιτέχνη, ΑΕΠ Ελαιώνα – Ερασιτέχνη. Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια όλα να γίνουν σύντομα, αλλά υπάρχουν αρκετές πιθανότητες μικρής αναβολής, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Συνεπώς, το να γίνει, εν τέλει η ΓΣ λίγο αργότερα, δηλαδή τον Οκτώβριο είναι κάτι που εξετάζεται και συγκεντρώνει πιθανότητες. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

-Η συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να χαλάσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας. Ο ΑΟ προχωράει τις συζητήσεις με τον Δήμο. Απομένουν λεπτομέρειες για να τελειώσει και αυτό, ενώ συμφωνία επί της ουσίας υπάρχει και με την ΑΕΠ Ελαιώνα μετά και τις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τις εγκαταστάσεις και τις μελέτες των εγκαταστάσεων του Α.Ο, αλλά και το για το κόστος των έργων.

-Όπως έχει κάνει γνωστό ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ, έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη. Προσοχή, όμως, και σε αυτή τη λεπτομέρεια: Μέλη που δεν έχουν ανανεώσει τα τελευταία χρόνια τη συνδρομή τους έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας. Όσοι, λοιπόν, έχουν να ανανεώσουν από το 2019 μπορούν να το κάνουν με 100 ευρώ, ενώ όσοι δεν ανανέωσαν πριν από το συγκεκριμένο έτος, πληρώνουν 100 ευρώ συν τα 50 της τρέχουσας συνδρομής.

-Οι μελέτες για γήπεδο και εγκαταστάσεις Α.Ο παραδίδονται στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Αθηναίων. Αυτή θα τις ελέγξει προτού τις παραδώσει, όπως συμβαίνει πάντα με αυτές τις περιπτώσεις.

-Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα ακολουθήσει η έκδοση οικοδομικής άδειας και μέχρι το τέλος του έτους η δημοπράτηση του έργου, όπως έχει τονιστεί και από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη φάση της έναρξης των εργασιών, που κανονικά και με βάση το μνηνόμιο συνεργασίας είναι να αρχίσουν το Δ’ τρίμηνο του 2021. Κάτι που προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ