ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Όλοι οι καλοί χωράνε: Ο «συνωστισμός» σε μια μεσαία γραμμή άκρως ποιοτική

Είναι προτιμότερο για έναν προπονητή να έχει πολλές και ποιοτικές επιλογές, παρά να ψάχνει και να μη βρίσκει εναλλακτικές. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Όλοι οι καλοί χωράνε: Ο «συνωστισμός» σε μια μεσαία γραμμή άκρως ποιοτική

Είναι προτιμότερο για έναν προπονητή να έχει πολλές και ποιοτικές επιλογές, παρά να ψάχνει και να μη βρίσκει εναλλακτικές. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι δείχνει και το τι έχει στο μυαλό του να κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς: όλα περνάνε από τη μεσαία γραμμή. Από εκεί θα καθορίζεται ο ρυθμός του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Από εκεί ήθελε να ξεκινήσει να «χτίζει» το κάτι διαφορετικό ο Σέρβος.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις πρωτοκλασάτους παίκτες για τον άξονα: τον Βιτάλ, τον Ρούμπεν και τον Λούντκβιστ. Πρωτοκλασάτους με την έννοια πως όλοι αγωνίζονταν στις ομάδες τους, προέρχονται από γεμάτες σεζόν και αποτελούν επιλογές μειωμένου ρίσκου. Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις παίκτες για τη μεσαία του γραμμή με προοπτική να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, δεν έχασε κανέναν από εκείνους που στήριζε πέρσι τον άξονά του. Και δεν μιλάμε για ποδοσφαιριστές… δεύτερης γραμμής.

Ο Κουρμπέλης, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Μαουρίσιο, ο Βιγιαφάνιες, ο Μπουζούκης. Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες ήταν βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας την περσινή σεζόν. Δημιουργείται ένας… συνωστισμός στη μεσαία γραμμή, πλην όμως υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν και σε διαφορετικό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Για παράδειγμα ο Βιτάλ μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, προσφέροντας μια έξτρα λύση για τα εξτρέμ της ομάδας. Ο Λούντκβιστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «8αρι» και ως «10αρι», ανάλογα με τις ανάγκες.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει δείξει ότι μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες σε κάθε θέση του άξονα, ο Μαουρίσιο μπορεί να παίξει και «κόφτης» και λίγο πιο μπροστά και να προσφέρει ποιοτικά λεπτά με σωστή διαχείριση του χρόνου. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως ο Κουρμπέλης μπορεί να βοηθήσει σε θέση κεντρικού αμυντικού και να αποτελεί ένα κρυφό χαρτί στα χέρια του Γιοβάνοβιτς.

Εν κατακλείδι, ναι μεν επικρατεί… συνωστισμός στη μεσαία γραμμή, αλλά είναι προτιμότερο για έναν προπονητή να έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του από το να ψάχνει και να μη βρίσκει εναλλακτικές λύσεις όταν θα έχει προβλήματα. Στο ποδόσφαιρο «όλοι οι καλοί χωράνε» και ο Παναθηναϊκός δημιουργεί έναν άξονα από πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.