ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Όλοι οι καλοί χωράνε: Ο «συνωστισμός» σε μια μεσαία γραμμή άκρως ποιοτική

Είναι προτιμότερο για έναν προπονητή να έχει πολλές και ποιοτικές επιλογές, παρά να ψάχνει και να μη βρίσκει εναλλακτικές. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Όλοι οι καλοί χωράνε: Ο «συνωστισμός» σε μια μεσαία γραμμή άκρως ποιοτική | panathinaikos24.gr

Είναι προτιμότερο για έναν προπονητή να έχει πολλές και ποιοτικές επιλογές, παρά να ψάχνει και να μη βρίσκει εναλλακτικές. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι δείχνει και το τι έχει στο μυαλό του να κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς: όλα περνάνε από τη μεσαία γραμμή. Από εκεί θα καθορίζεται ο ρυθμός του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Από εκεί ήθελε να ξεκινήσει να «χτίζει» το κάτι διαφορετικό ο Σέρβος.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις πρωτοκλασάτους παίκτες για τον άξονα: τον Βιτάλ, τον Ρούμπεν και τον Λούντκβιστ. Πρωτοκλασάτους με την έννοια πως όλοι αγωνίζονταν στις ομάδες τους, προέρχονται από γεμάτες σεζόν και αποτελούν επιλογές μειωμένου ρίσκου. Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις παίκτες για τη μεσαία του γραμμή με προοπτική να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, δεν έχασε κανέναν από εκείνους που στήριζε πέρσι τον άξονά του. Και δεν μιλάμε για ποδοσφαιριστές… δεύτερης γραμμής.

Ο Κουρμπέλης, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Μαουρίσιο, ο Βιγιαφάνιες, ο Μπουζούκης. Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες ήταν βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας την περσινή σεζόν. Δημιουργείται ένας… συνωστισμός στη μεσαία γραμμή, πλην όμως υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν και σε διαφορετικό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Για παράδειγμα ο Βιτάλ μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, προσφέροντας μια έξτρα λύση για τα εξτρέμ της ομάδας. Ο Λούντκβιστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «8αρι» και ως «10αρι», ανάλογα με τις ανάγκες.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει δείξει ότι μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες σε κάθε θέση του άξονα, ο Μαουρίσιο μπορεί να παίξει και «κόφτης» και λίγο πιο μπροστά και να προσφέρει ποιοτικά λεπτά με σωστή διαχείριση του χρόνου. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως ο Κουρμπέλης μπορεί να βοηθήσει σε θέση κεντρικού αμυντικού και να αποτελεί ένα κρυφό χαρτί στα χέρια του Γιοβάνοβιτς.

Εν κατακλείδι, ναι μεν επικρατεί… συνωστισμός στη μεσαία γραμμή, αλλά είναι προτιμότερο για έναν προπονητή να έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του από το να ψάχνει και να μη βρίσκει εναλλακτικές λύσεις όταν θα έχει προβλήματα. Στο ποδόσφαιρο «όλοι οι καλοί χωράνε» και ο Παναθηναϊκός δημιουργεί έναν άξονα από πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close