ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Μας έλειψε λίγη ποδοσφαιρική αλητεία

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Ματέους Βιτάλ, που μπορεί να ξεσηκώσει τη Λεωφόρο και να μας χορτάσει… λάτιν ποδόσφαιρο.

Μας έλειψε λίγη ποδοσφαιρική αλητεία | panathinaikos24.gr

Δυστυχώς δεν έχουμε εικόνα από το φιλικό απέναντι στη Λαμία προκειμένου να μπορούμε να καταγράψουμε ακριβώς όλα όσα έδειξε ο Ματέους Βιτάλ. Θα αρκεστούμε στα όσα μας μεταφέρθηκαν από το πρώτο αντιπροσωπευτικό δείγμα του Βραζιλιάνου. Και θα περιμένουμε την πρεμιέρα με τον Απόλλωνα για να τον… απολαύσουμε. Διότι αν όντως ισχύουν τα όσα έχουν βγει προς τα έξω για τον Βραζιλιάνο, ναι θα μιλάμε για απόλαυση.

Έτσι κι αλλιώς ο Βιτάλ ήρθε στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες συστάσεις. Και με βάση τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, παίρνεις μια γεύση για το τι είδους παίκτη έχει φέρει ο Παναθηναϊκός. Τα στοιχεία που έχει ο Βραζιλιάνος έχουμε καιρό να τα δούμε σε ποδοσφαιριστή που φοράει την πράσινη φανέλα.

Και είναι στοιχεία που… γουστάρει ο κόσμος. Που σε κάνουν να πληρώνεις εισιτήριο για να δεις 2-3 ενέργειες άλλου επιπέδου. Να φύγεις από το γήπεδο και να έχεις χορτάσει ποδόσφαιρο. Εκείνο το ποδόσφαιρο της… παλιάς κοπής. Το λάτιν, το… μπρίο.

Την ποδοσφαιρική αλητεία. Εκείνη που ο ποδοσφαιριστής κοντρολάρει την μπάλα με το εξωτερικό μέρος του παπουτσιού. Εκείνη που πηγαίνει ο παίκτης στο ένας εναντίον ενός, προσποιείται αποτελεσματικά και ξεπερνάει τον προσωπικό του αντίπαλο. Εκείνη που αντί να δώσει την εύκολη πάσα, θα κάνει το κάτι παραπάνω για να ξεσηκώσει την εξέδρα.

Συγχωρέστε με αν ξεχνάω κάποιον, αλλά ο τελευταίος που συνδύαζε θέαμα με αποτελεσματικότητα, ο τελευταίος «αλητήριος» και συνάμα εραστής της μπάλας που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν ο Λέτο. Ο Λέτο της πρώτης του θητείας, που έκανε τον αντίπαλο να βλέπει εφιάλτες και σήκωνε στο πόδι το Ολυμπιακό Στάδιο.

Τώρα ένας άλλος… λάτιν μοιάζει να έρχεται από μια ποδοσφαιρική κουλτούρα στην οποία βάζουν λίγο παραπάνω το θέαμα. Γι’ αυτό κι έχουν «γεννήσει» πολλούς τέτοιους παίκτες. Που ικανοποιούν το μάτι του θεατή και τη φιλοδοξία του προπονητή. Μας έλειψε η ποδοσφαιρική αλητεία. Μας έλειψε η… λάτιν αλητεία. Μας έλειψε γενικά ένας παιχταράς που θα μας κάνει να απολαύσουμε ξανά το ποδόσφαιρο.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close