ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Φέτος μπορούμε να μιλήσουμε διαφορετικά

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το διαφορετικό σημείο εκκίνησης του φετινού Παναθηναϊκού ως προς το ρόστερ που διαθέτει σε σχέση με πέρσι.

Φέτος μπορούμε να μιλήσουμε διαφορετικά

Πέρσι λίγο πριν από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, είχα γράψει ένα κείμενο για το ρόστερ της ομάδας. Έλεγα πως οι «πράσινοι» πήγαν σε επιλογές μεγάλου ρίσκου και πως ούτε μία από τις επιλογές δεν ήταν top επιπέδου. Τότε δέχτηκα αρκετά μηνύματα που με… κατηγορούσαν πως είμαι υπερβολικός στην καλύτερη των περιπτώσεων. Τη χειρότερη ας μην τη συζητήσουμε καλύτερα.

Το μέλλον και η πορεία της ομάδας έδειξε πως πράγματι οι περσινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να του αλλάξουν επίπεδο. Ναι κάποιες επιλογές βγήκαν. Όπως ο Βέλεθ και ο Χουάνκαρ. Δεν βάζω μέσα τον Μαουρίσιο, γιατί ήρθε αργότερα. Αλλά η σεζόν θυμόμαστε όλοι πως κύλησε. Και οι μεταγραφές είχαν απογοητεύσει. Περισσότερο απ’ όλες η πιο… φανταχτερή, αυτή του Βιγιαφάνιες.

Φέτος τα πράγματα ξεκινούν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός έχει και πολλές επιλογές και ποιοτικές. Οι μεταγραφές που έγιναν μοιάζουν τουλάχιστον στη θεωρία πως θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Και οι παίκτες που ήρθαν προορίζονται για βασικοί. Όχι για να παίζουν απλά επειδή είναι μεταγραφές. Αλλά επειδή το αξίζουν και θα φέρουν το κάτι διαφορετικό.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 3.588 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά την καλοκαιρινή ενίσχυση, ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να είναι πολύ πιο ικανοποιημένος από τους προκατόχους του. Ένα ρόστερ που πάνω απ’ όλα έχει βάθος. Μπορεί, δηλαδή, ο προπονητής να εμπιστεύεται και αυτούς που θα κάθονται δίπλα του στον πάγκο. Μπορεί να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ας δούμε με παραδείγματα: η πιθανότερη ενδεκάδα για την αυριανή πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Απόλλωνα είναι η εξής: Διούδης – Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ – Μαουρίσιο, Ρούμπεν, Λούντκβιστ – Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ, Καρλίτος. Μια ενδεκάδα που αν μη τι άλλο τι λες αρκετά αξιόλογη στο να παίρνει παιχνίδια σαν το αυριανό.

Μετρήστε πόσοι απουσιάζουν απ’ αυτούς τους 11 που θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν βασικοί ή θα είναι στη συνέχεια της σεζόν: Σένκεφελντ, Σάντσες, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος, Μακέντα, Μπρινιόλι, Αϊτόρ. Σχεδόν μια ενδεκάδα που θα μπορούσε να «σταθεί» επάξια. Υπάρχουν κι άλλοι. Ο Μπουζούκης, ο Ιωαννίδης.

Προσοχή, δε λέω πως υπάρχουν δύο ισάξιες ενδεκάδες. Δεν έγινε ξαφνικά… Παρί Σεν Ζερμέν σε επίπεδο ρόστερ ο Παναθηναϊκός. Λέω όμως ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει στη φαρέτρα του ποιοτικά και ποσοτικά τα «όπλα» για να δημιουργήσει κάτι καλό. Και να βγάλει ο Παναθηναϊκός ωραία πράγματα στο γήπεδο, ώστε να διεκδικήσει από ένα πιο ασφαλές μονοπάτι τους φετινούς του στόχους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.