ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Προϊστορία και στατιστικά με Απόλλωνα (Vid)

Οι αριθμοί καθώς και η προϊστορία από τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης.

Παναθηναϊκός: Προϊστορία και στατιστικά με Απόλλωνα (Vid)

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League

Με καινούριο προπονητή και πολλούς καινούριους παίκτες, ο Παναθηναϊκός και ο Απόλλων Σμύρνης ξεκινούν τη σεζόν και στο μεταξύ τους  παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα αποκαλύψουν το νέο τους πρόσωπο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιστρέφει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από 14 χρόνια, και συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν είχε αποχωρήσει από τον πάγκο του Ηρακλή. Είναι ο πρώτος Σέρβος, που θα βρεθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, αλλά και ο πρώτος μετά από  63 χρόνια και τον Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς.

Μετά από απουσία ενός έτους στην Κύπρο, ο Γιάννης Πετράκης επιστρέφει στη Super League, όπου για πέντε και πλέον σεζόν είχε συνεχή παρουσία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτή τη φορά ως προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, που επιζητά τη σταθεροποίηση στην κατηγορία, μετά την περσινή του πορεία.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.290 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός

Με στόχο καλύτερη πορεία από την περσινή, που τον έφερε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός ξεκινά τη σεζόν στην έδρα του για πρώτη φορά από το 2013! Και τις επτά προηγούμενες σεζόν η πρεμιέρα έβρισκε τον Παναθηναϊκό να παίζει σε μια έδρα της περιφέρειας.

Επίσης είναι η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, που παίζει το πρώτο του παιχνίδι με αντίπαλο ομάδα από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Από το 2008, όταν είχε παίξει με την ΑΕΚ, το ξεκίνημα ήταν με ομάδες της περιφέρειας, επί 12 χρόνια.

Οι «πράσινοι» έκλεισαν τη σεζόν με οκτώ αγώνες χωρίς νίκη, μετά από αυτή επί του ΠΑΟΚ στις 4 Απριλίου 2021. Οι τέσσερις από αυτούς είναι στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Αν ο Παναθηναϊκός δεν τα καταφέρει και με τον Απόλλωνα, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ αγώνων χωρίς νίκη στην έδρα του, που είναι πέντε αγώνες από το 2007. Και τότε ήταν τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μιας σεζόν και το πρώτο της επόμενης.

Το πρόγραμμα

11.09.2021: Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 18.09.2021: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 22.09.2021: Άρης – Παναθηναϊκός

Ο Απόλλων Σμύρνης

Η ομάδα της Ριζούπολης τερμάτισε στην 11η θέση του περσινού πρωταθλήματος, αφού ήταν 9ος στην κανονική περίοδο. Οι τέσσερις διαδοχικές νίκες του εκτός έδρας τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο ήταν το κορυφαίο του επίτευγμα και βέβαια νέο ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία.

Με πολλά νέα πρόσωπα, ο Απόλλων ξεκινά τη σεζόν από τη Λεωφόρο, όπου θα επιχειρήσει μετά από 51 χρόνια να κερδίσει παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος εκτός έδρας. Το είχε καταφέρει στις 27 Σεπτεμβρίου 1970, Αιγάλεω – Απόλλων 0-2 (35’ σουτ Κυριακού, 48’ κεφαλιά Παπαγεωργίου)

Το πρόγραμμα

11.09.2021: Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 19.09.2021: Απόλλων Σμύρνης – Βόλος 22.09.2021: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης

Μεταξύ τους

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους, ενώ δεν έχει χάσει τα 14 τελευταία, νικώντας σε 12 από αυτά. Ο Απόλλων νίκησε για τελευταία φορά στις 2 Φεβρουαρίου 1997, 2-0 (12’ σουτ, 48’ σουτ Ντικουμέ) στο «Σπύρος Λούης».

Αυτή είναι η μία από τις δύο νίκες του Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας, με την άλλη να είναι το 1992 στο ίδιο γήπεδο. Δεν έχει νικήσει δηλαδή ποτέ τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, από καταβολής Α’ Εθνικής. Μάλιστα η τελευταία φορά, που έφυγε αήττητος από εκεί, ήταν στις 6 Ιανουαρίου 1980.

Ο Παναθηναϊκός έχει τον ίδιο αριθμό νικών εντός και εκτός έδρας, και σχεδόν ίδια βαθμολογική συγκομιδή, κάτι που δείχνει ότι η έδρα στα παιχνίδια τους δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Πάντως έχει κερδίσει και τα επτά τελευταία ως γηπεδούχος, μετά την ήττα του 1997.

Οι δύο ομάδες παίζουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά από το 1994. Τότε στις 28 Αυγούστου, Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 2-3 (17’ σουτ Κόλα, 41’ σουτ Νικολαϊδης – 31’ σουτ Μπορέλι, 73’ σουτ Γ. Χ. Γεωργιάδης, 90’ πέναλτι Αποστολάκης).

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 64 Ισοπαλίες: 13 Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 5 Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό Νίκες Παναθηναϊκού: 32 Ισοπαλίες: 7 Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 2

Πέρσι

03.11.2020: Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 1-0 (27’ πέναλτι Χατζηγιοβάνης)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.