ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τι παίκτης…

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον ζογκλέρ, Ματέους Βιτάλ και την πρώτη του παράσταση…

Τι παίκτης…

Όταν ένας ποδοσφαιριστής ξέρει μπάλα δεν χρειάζεται να δεις περισσότερες από 1-2 επαφές του με αυτή για να το καταλάβεις. Ο Ματέους Βιτάλ έχει μέσα του πολύ… ποδόσφαιρο. Κι έχει ποδόσφαιρο απ’ αυτό που γεμίζει γήπεδα. Και τα ξεσηκώνει.

Όρθια η Λεωφόρος τον χειροκροτούσε όταν όδευε προς τα αποδυτήρια από το ημίχρονο κιόλας. Αρκούσε ένα 45λεπτο για να βρει ο κόσμος του Παναθηναϊκού έναν ποδοσφαιρικό ήρωα. Ο Βραζιλιάνος και τα ζογκλερικά του μετέτρεψαν το… άγχος της πρεμιέρας σε μια βραδιά που είχε λείψει απ’ όλους. Από τους ποδοσφαιριστές, από τον κόσμο, από το ίδιο το γήπεδο το οποίο απέκτησε ξανά χαμόγελο.

Ο Βιτάλ βγάζει στο γήπεδο τη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική αλητεία. Έτσι την έμαθαν την μπάλα εκεί και έτσι έφτασαν έως την κορυφή του κόσμου. Με ελευθερία κινήσεων, με το κάτι παραπάνω, με το «παίζω για την εξέδρα». Jogo Bonito όπως το λένε στη χώρα τους. Beautiful game όπως είναι η μετάφραση.

Ο 23χρονος παιχταράς δεν έπαιξε μόνο για να ικανοποιήσει το μάτι του οπαδού. Συνόδευσε το θέαμα που μοίρασε απλόχερα με ουσία. «Μέσα» στα τρία από τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο είναι εκείνος που σουτάρει τόσο δυνατό, που ανάγκασε τον τερματοφύλακα να χάσει την μπάλα από τα χέρια του. Στο δεύτερο κάνει μαγική κίνηση και απλώνει την μπάλα για τον Χουάνκαρ που σεντράρει στον Καρλίτος. Στο τρίτο είναι η καλύτερη στιγμή του στο ματς.

Πρεσάρει τον αντίπαλο, του κλέβει την μπάλα, την περνάει κάθε στον Καρλίτος βγάζοντάς τον τετ α τετ. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα λίγο πριν ο Γιοβάνοβιτς κάνει την πιο σωστή αλλαγή στη βραδιά, όχι από ποδοσφαιρική άποψη, αλλά γιατί αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος εκείνη τη στιγμή θέλει αυτό που του πρόσφερε ο Σέρβος. Να σηκωθεί από τη θέση του και να αποθεώσει και τον Βιτάλ και τον Παλάσιος.

Η πρώτη φετινή βραδιά στη Λεωφόρο ήταν υπέροχη. Το βλέμμα πρέπει να μείνει χαμηλά, να μην πάρουν… θάρρος τα μυαλά, όμως κανείς δεν μπορεί να σου βάλει στοπ στο χαμόγελο, την αισιοδοξία, το χειροκρότημα, τη χαρά. Κυρίως όταν όλα αυτά έλειψαν και μας έλειψαν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...