ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Ρόκα έφυγε, οι Ισπανοί έμειναν και κάνουν τη διαφορά

Πέντε στους έντεκα της πρεμιέρας ήταν Ισπανοί. Οι τέσσερις εξ αυτών μάλιστα επιλογές του Τσάβι Ρόκα.

Ο Ρόκα έφυγε, οι Ισπανοί έμειναν και κάνουν τη διαφορά

Έπεσαν – και δικαίως – τα φώτα πάνω στον Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος ζογκλέρ έκανε… όργια απέναντι στον Απόλλωνα. Ήταν ο παίκτης που σήκωσε τη Λεωφόρο στο πόδι με τις ενέργειές του.

Περίμενε και τον Παλάσιος ο κόσμος. Να πάρει μερικά δείγματα της αξίας του. Να τον αποθεώσει, να τον κάνει να νιώσει σαν το σπίτι του. Να του δείξει πως η Αργεντινή έχει μια ξεχωριστή θέση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Αλλά υπήρχε χθες μια λεπτομέρεια η οποία είναι σημαντική. Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητικό τιμ, άλλαξε γενικά φιλοσοφία, έφυγε από το ισπανικό μοντέλο που είχε πέρσι το καλοκαίρι, στην ενδεκάδα του χθες βρέθηκαν πέντε Ισπανοί. Οι τέσσερις εξ αυτών, μάλιστα, επιλογές του πρώην τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Ναι, του Τσάβι Ρόκα που έφυγε ως… αποτυχημένος. Κυρίως, βέβαια, ο Ισπανός χρεώθηκε την πρόσληψη του Ντάνι Πογιάτος και λιγότερο των παικτών που ήρθαν.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.212 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έπαιξαν οι Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Καρλίτος. Συν τον Ρούμπεν. Με τα 5/11 της ενδεκάδας του να είναι Ισπανοί και τους τέσσερις να ήρθαν στην ομάδα με τις… ευλογίες του Ρόκα.

Ο Καρλίτος, μάλιστα, ήταν εκ των πρωταγωνιστών με τα δύο του γκολ και γενικότερα με την διαφορετική και αλλαγμένη προς το καλύτερο εικόνα που έδειξε. Και τον Χουάνκαρ να είναι ένας εκ των κορυφαίων. Ο Βέλεθ πλέον αποτελεί «σταθερά» της ενδεκάδας, ο δε Αϊτόρ ήταν η έκπληξη της ενδεκάδας, μιας και μπήκε σε αυτή αντί του Χατζηγιοβάνη.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας δίκαιος προπονητής. Δεν θα βάλει ποτέ μια «δική του» επιλογή εις βάρος κάποιου άλλου παίκτη επειδή άλλος ήρθε με προηγούμενο «καθεστώς».

Δική του επιλογή, πάντως, είναι ο Ρούμπεν. Ένας παίκτης που μας έδειξε από το πρώτο κιόλας επίσημο 90λεπτό του πως μπορεί να ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού. «Εγκέφαλος» όλου του παιχνιδιού. Όχι πως δεν το περιμέναμε. Ο άνθρωπος έχει 261 συμμετοχές στη La Liga. Δεν μπορεί να μην έχει υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.