ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Να προσέξουμε λίγο τα «δρεπάνια» και τους… Σιδηρόπουλους

Δεν ήταν όλα ρόδινα στη Λεωφόρο το βράδυ του Σαββάτου. Μια «τεσσάρα» σίγουρα φέρνει ενθουσιασμό. Και κρύβει κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα που μπορεί να υπήρξαν.

Να προσέξουμε λίγο τα «δρεπάνια» και τους… Σιδηρόπουλους

Ένα απ’ αυτά ήταν η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο 25λεπτο του παιχνιδιού. Φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα στο build up της ομάδας από το πρέσινγκ που έκανε ψηλά ο Απόλλων. Δεν έβγαινε σωστά η μπάλα, δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με ορθολογικό τρόπο ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα ούτε δημιουργικός να είναι, ούτε ισορροπία να έχει στην άμυνα.

Όταν ο Ρούμπεν άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο επί της ουσίας άλλαξε η εικόνα. Εκεί ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πιο ψηλά και έκανε τον Απόλλωνα να «μαζευτεί». Όταν πια ήρθε το πρώτο γκολ το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Για να πάρει όμως το… θάρρος η φιλοξενούμενη ομάδα, που ήταν προς τιμήν της ο τρόπος με τον οποίο κατέβηκε στη Λεωφόρο (να παίξει και όχι να… κλέψει), βρήκε και σύμμαχο. Τον Σιδηρόπουλο. Ο Έλληνας διαιτητής επέτρεψε από τα πρώτα λεπτά το πολύ σκληρό παιχνίδι. Πολλές φορές το αντιαθλητικό παιχνίδι.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.266 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ειδικά στη φάση που ο Βιτάλ έχει την μπάλα έξω από την περιοχή και ο παίκτης του Απόλλωνα πάει σαν… δρεπανοφόρο πάνω του, ο Σιδηρόπουλος αντιδρά εξοργιστικά. Φάουλ και κίτρινη κάρτα είναι η σωστή απόφαση, αλλά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Και έκανε και… νόημα στον Βραζιλιάνο να σηκωθεί. Πάλι καλά δηλαδή που δεν του έδειξε και κάρτα για… θέατρο.

Θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός την αντιμετώπιση της διαιτησίας. Και να προστατεύσει τους καλούς παίκτες που διαθέτει, τύπου Βιτάλ. Θα πρέπει και οι διαιτητές να προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές. Αν ο κάθε Σιδηρόπουλος αφήνει να παίζεται το παιχνίδι σε τέτοια μαρκαρίσματα, θα παίρνει θάρρος και ο επόμενος.

Σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με τους ανταγωνιστές να παίρνουν τα «σπόρια» από τους διαιτητές, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε έναν Σιδηρόπουλο που έως και εχθρικό τον λες. Και το μήνυμα δεν ήταν ενθαρρυντικό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.