ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νέα Μέτρα – Εστίαση: Με αρνητικό rapid test ανήλικοι 12 – 17 ετών σε κλειστούς χώρους

Με τεστ 48 ωρών σε κλειστούς χώρους οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι.

Νέα Μέτρα – Εστίαση: Με αρνητικό rapid test ανήλικοι 12 – 17 ετών σε κλειστούς χώρους

Με αρνητικό rapid test θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης οι ανήλικοι 12- 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα νέα μέτρα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ΦΕΚ, στο πλαίσιο των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, στα οποία οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο. Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης είναι έως 180 ημέρες.

Στην εστίαση, κλειστοί χώροι θεωρούνται και τα καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών. Για τους ανήλικους 5 – 11 ετών, η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης γίνεται με δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, υπογεγραμμένη από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου δεν απαιτείται η φυσική παρουσία.

Το Netflix πιάστηκε κορόιδο με τον Παπακαλιάτη
Το Netflix πιάστηκε κορόιδο με τον Παπακαλιάτη 15.127 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ξίφη» τους διασταύρωσαν στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο Κ. Γκιουλέκας από τη ΝΔ, ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μ. Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ, για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης">

Θεμιστοκλέους: Με την επίδειξη αρνητικού rapid test τα παιδιά στην εστίαση

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα παιδιά 12 – 17 ετών θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Και σε άλλους εργαζόμενους επεκτείνονται τα μέτρα 

Στη διενέργεια δύο τεστ ανά εβδομάδα, για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, προστέθηκε και ο τομέας των μεταφορών.

Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορoνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Ειδικώς, όπως αναφέρεται στο δημοσιευμένο ΦΕΚ για τους εργαζόμενους στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Πηγή: Ethnos.gr

loading...

HIGHLIGHTS