ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αν ο Καρλίτος ήταν ο Βιτάλ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα και την παρουσία των Βιτάλ και Καρλίτος.

Αν ο Καρλίτος ήταν ο Βιτάλ!

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χαρήκαμε όλοι την ομάδα μας άρεσε αυτό που είδαμε και γουστάραμε που μετά από χρόνια είδαμε έναν παίκτη να κάνει την διαφορά και να κρίνει το παιχνίδι. Διότι αυτό έκανε ο Βιτάλ. Έκρινε το ματς ο Βραζιλιάνος με τις δύο κινήσεις που έκανε. Το 0-0 έγινε 2-0 και όλα τέλειωσαν. Και μάλιστα ο Βιτάλ έδωσε την λύση όταν η ομάδα δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει το πρέσινγκ του Απόλλωνα στα πρώτα 25 λεπτά.

Αυτό συμβαίνει όταν έχεις παίκτες που κάνουν την διαφορά. Όταν η μπάλα καίει αυτός που κάνει την διαφορά κάνει μία κίνηση μπαίνει το γκολ και το παιχνίδι το κερδίζεις. Τέτοιοι παίκτες έλειπαν από την ομάδα εδώ και χρόνια και ανάλογος παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά είναι και ο Παλάσιος.

Για τον Βιτάλ δεν έχω να πω κάτι άλλο, εξάλλου εγώ ήμουνα σίγουρος για αυτό που είδαμε που ήταν μικρό σε σχέση με αυτά που μπορεί να κάνει. Τον Βιτάλ και τον Παλάσιος τους έχω δει σε ολόκληρα παιχνίδια όταν έμαθα ότι τους θέλει ο Παναθηναϊκός και ξέρω τι περιμένω και από τους δύο. Ο κόσμος είδε τον Βιτάλ με τον Απόλλωνα και το χάρηκε με την ψυχή του και περιμένει με λαχτάρα να τον ξαναδεί.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.283 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκεί που θέλω να σταθώ εγώ είναι στον Καρλίτος. Αν ο Ισπανός ήταν στην θέση του Βιτάλ θα λέγαμε τι παικτάρα είναι αυτός πως τα κολλάει έτσι; Αν ο Καρλίτος δηλαδή ήταν φετινή μεταγραφή και εμφανιζόταν για πρώτη φορά θα λέγαμε βρήκε φορ ο Παναθηναϊκός. Και τα δυο γκολ που πέτυχε είναι σεντερφορίσια.

Στο πρώτο ο Χουάνκαρ του δίνει την μπάλα εκεί που πρέπει ο Καρλίτος δεν κάνει το ιδανικό κοντρόλ η μπάλα του φεύγει λίγο, αλλά το διορθώνει με ένα σκαφτό πλασέ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο γκολ πήρε την πάσα από τον Βιτάλ δεν πλάσαρε περίμενε τον τερματοφύλακα του έκανε προσποίηση τον πέρασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αν ο Καρλίτος συνεχίσει έτσι όλη η κουβέντα που κάναμε το καλοκαίρι για τον φορ που έπρεπε να πάρει ο Παναθηναϊκός θα είναι μία ανάμνηση και μόνο. Σίγουρα όμως τουλάχιστον σε αυτό το ματς αποδείχθηκε ότι τα φορ πρέπει να τα κρίνεις όταν είναι σε ομάδες που παίζουν ορθολογικά με την μπάλα κάτω και η μπάλα φθάνει στην περιοχή.

Πέρυσι ο Καρλίτος περίμενε γιόμες. Φέτος στο πρώτο επίσημο παιχνίδι πήρε δύο ασιστ με την μπάλα χαμηλά και έβαλε δύο γκολ. Φέτος θα κριθούν ο Καρλίτος και όλοι οι φορ που έχει ο Παναθηναϊκός πέρυσι δεν μπορούσαν να κριθούν διότι αυτό που έπαιζε η ομάδα λεγόταν ποδόσφαιρο αλλά δεν ήταν ποδόσφαιρο…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.