ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Απόφαση – βόμβα για το εμβόλιο: Επεκτείνεται σε πολλούς τομείς η υποχρεωτικότητα!

Οριστικό πλέον.

Απόφαση – βόμβα για το εμβόλιο: Επεκτείνεται σε πολλούς τομείς η υποχρεωτικότητα! | panathinaikos24.gr

Αυτά προκύπτουν από τις απαντήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει άμεσα  η περιπέτεια του!
Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει άμεσα η περιπέτεια του! 492.701 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας αποτελεί μία επιλογή, που είναι διαθέσιμη, και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία των εμβολιασμών αλλά και τα στοιχεία που αξιολογούν οι ειδικοί.

“Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στην εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και έχουν εξαγγελθεί, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης και να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω επέλαση του κορονοϊού. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι μία επιλογή που είναι διαθέσιμη”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι “ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού, των εμβολιασμών, αλλά και των μεγεθών που αξιολογούνται από τους ειδικούς, θα πάρουμε τις αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει κάτι άμεσο σε ό,τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας” για να προσθέσει πως:

“εκείνο που υπάρχει είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα όπως ισχύουν και, βεβαίως μέσα από τους ελέγχους, να δώσουμε και την έμφαση στην ανάγκη της εφαρμογής τους”.

‘Έρχονται” ανακοινώσεις για την τρίτη δόση Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν έχει οριστικοποιηθεί, τουλάχιστον ένας πρώτος σχεδιασμός, σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και προανήγγειλε ότι θα γίνουν οι ανακοινώσεις “πάρα πολύ γρήγορα το επόμενο διάστημα”.

“Έχει ξεκαθαριστεί ότι πάμε πρώτα στους ανοσοκατεσταλμένους και, από εκεί και πέρα, με βάση τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις πάρα πολύ γρήγορα το επόμενο διάστημα”, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα προκειμένου οι ανοσοκατεσταλμένοι συμπολίτες μας να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, μετά τις 25 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους επαναληπτικούς εμβολιασμούς και η αρχή θα γίνει με τους υγειονομικούς και τους πολίτες άνω των 80 ετών.

Πηγή: enikos

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close