ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Ρετρό: Το απόλυτο θρίλερ στο ΟΑΚΑ και η μεγάλη «πράσινη» εξάρα (Pics, Vid)

Το σκορ στο ματς των δυο ομάδων (2-2) στο Βουκουρέστι άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε το πλεονέκτημα να διαθέτει στις τάξεις του τον «Μουντιαλικό» Αλιόσα Ασάνοβιτς. Τελικό σκορ 6-3 επί της Λεβερκούζεν και πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρετρό: Το απόλυτο θρίλερ στο ΟΑΚΑ και η μεγάλη «πράσινη» εξάρα (Pics, Vid)

Το σκορ στο ματς των δυο ομάδων (2-2) στο Βουκουρέστι άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε το πλεονέκτημα να διαθέτει στις τάξεις του τον «Μουντιαλικό» Αλιόσα Ασάνοβιτς. Τελικό σκορ στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο,  6-3 επί της Λεβερκούζεν και πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κροάτης σούπερ σταρ προερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις εκείνο το καλοκαίρι στο μουντιάλ της Γαλλίας και άπαντες δεν άργησαν να καταλάβουν την ποιότητά του.

Εκείνο το βράδυ στο Ολυμπιακό στάδιο, ο Ασάνοβιτς ανέλαβε το ρόλο του σερβιτόρου για τον Παναθηναϊκό, δίνοντας την τελική πάσα σε τέσσερα από τα έξι γκολ που σημείωσε ο Παναθηναϊκός, ενώ σκόραρε και ένα.

Το 6-3 υπέρ των «πρασίνων», θα ήταν ένα σκορ που θα έμενε χαραγμένο στη μνήμη όσων βρέθηκαν στον γήπεδο, αλλά και των τηλεθεατών που παρακολούθησαν το ματς από τον καναπέ του σπιτιού τους, εκείνο το αυγουστιάτικο βράδυ του 1998.

Στα αξιοσημείωτα εκείνης της αναμέτρησης, ήταν η παρουσία του Έρικ Λίνκαρ στο ρόστερ της Στεάουα. Ο Λίνκαρ έκανε το όνομα του γνωστό στο παναθηναϊκό κοινό, για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στο «τριφύλλι», μετά από τέσσερα χρόνια.

Για την ιστορία το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ είδαν γραμμένο οι εξής: Μιλόγεβιτς 8′, Ασάνοβιτς 88′, Βαζέχα (59′, 66′), Λυμπερόπουλος 16′, Λίνκαρ 28′ (αυτ.) – Μπελοντεντιτσί 61′, Ράκιτα 12′, Λυμπερόπουλος 35′ (αυτ.)

Παναθηναϊκός (Β. Δανιήλ): Βάντσικ, Μπασινάς (83′ Κόλα), Λαγωνικάκης (57′ Κωνσταντινίδης), Αλεξόπουλος, Γκούμας, Μιλόγεβιτς, Μίκλαντ, Αποστολάκης, Βαζέχα, Ασάνοβιτς, Λυμπερόπουλος (86′ Στράντλι).

Στεάουα (Μ. Στοϊτσιτα): Ροτάρου, Μίου, Ματέι, Μπελοντεντίτσι, Ράκιτα, Ρόσου (71′ Μιλιτάρου), Λάκατους (82′ Λούκας), Ρεγκεγκάμπφ, Ντατσιουλέσκου, Σέρμπαν, Λίνκαρ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ